Bazi nagy görög lagzi 3, jelenetkép

A Bazi nagy görög lagzi 3-at nem is forgathatták volna jobb helyszínen

Bár két évtized és három rész kellett hozzá, de a Bazi nagy görög lagzi filmsorozat Portokalos családja végre az anyaország felé veszi az irányt.


A harmadik filmben ugyanis végre Görögországba utaznak egy családi összejövetelre, szeretett, nemrég elhunyt pátriárkájuk szülővárosába. Örömteli fejlemény ez a franchise számára, pedig csak a hétköznapi logisztika révén jött létre – tárja fel a CN Travel.

Valami csoda történt. Görögország adójóváírást kapott, és ez maga a varázslat: zene minden finanszírozó fülének

− mondja a film írója, rendezője, producere és sztárja, Nia Vardalos.

Ha a költségvetési dolgok nem is romantikusak, Vardalos számára szabaddá tették az utat, hogy az országot olyan „mágikus realizmussal" fűszerezve filmezze meg, amilyenről mindig is álmodott.

MY BIG FAT GREEK WEDDING 3 - Official Trailer [HD] - Only In Theaters September 8

Megpróbálom Görögország összes általam szeretett részét egy kamerába zsúfolni

− mondta a film operatőrével, Barry Petersonnal való közös munkáról. A tavaly nyáron zajló forgatás Athénban és Korfun zajlott, bizonyos jeleneteket Szantoriniben, valamint néhány tengerparti felvételt Krétán, Pároszon és Hidrán forgattak le.

Vardalos igyekezett elkerülni a vizuális kliséket, és olyan módon megmutatni Görögországot, amilyet eddig nem láttunk.

Fehér épületek a kék égbolt előtt – bár szeretjük, láttuk már. Azt akartam, hogy olyan érzés legyen, mint egy halvány emlék egy 1980-as évekbeli parfümreklámról, nosztalgikus, ugyanakkor friss és vibráló

− magyarázza. Vardalos, Peterson és Grant Armstrong produkciós tervező gyakran átnézték a színtáblákat, és a jelmezeket ez alapján vitatták meg. Állítólag csak a család lakásának belső festése kapcsán hat megbeszélésük volt, ahol a bőrtónusokról, a pasztellszínekről és az álomszerűségről folyt a vita.

Nyitókép: Profimedia