Az ördög Pradát visel, jelenetkép

Emily Bluntnak egy kérése van Az ördög Pradát visel folytatásához

Emily Blunt megtörte a hallgatását Az ördög Pradát visel 2. kapcsán, és bár sokat nem árulhat el a projektről, annyit elmondott, mit remél a régóta várt folytatástól.


Az ördög Pradát visel című filmben Miranda Priestly (Meryl Streep) divatmagazin főszerkesztő első számú asszisztensét alakító Emily Blunt a People magazinnak adott interjújában „klassznak” nevezte a folytatásról szóló híreket, és megosztotta, mit vár a folytatásban.

„Ó, Istenem, nem mondhatok semmit. Csak szeretnék megint egy jó kis szemsminket”

– fogalmazott Blunt, aki ezután azzal viccelődött, hogy ő is szeretne még egy gyomorrontást kapni, utalva az első film egyik emlékezetes jelenetére.

A Puck News júliusban számolt be arról, hogy Az ördög Pradát visel folytatást kap, melynek kidolgozásában Wendy Finerman és Aline Brosh McKenna, az eredeti film producere, illetve forgatókönyvírója is részt vesz.

A folytatás állítólag a Runway nevű divatmagazin főszerkesztőjét, Miranda Priestly küzdelmeit követi majd, aki megpróbálja a digitális korban is nyereségesen tartani a magazint. Eközben Blunt Emilyje is visszatér, ezúttal sikeres reklámszakemberként, nem pedig Miranda mogorva beosztottjaként.

Blunt és Streep mellett a film főszerepét alakító, szintén Priestly asszisztenseként dolgozó Anne Hathaway-jel és Stanely Tuccival (Nigel) is egyeztetések zajlanak a folytatással kapcsolatban.

A Lauren Weisberger azonos című regénye alapján készült, David Frankel által rendezett 2006-os Az ördög Pradát visel című filmben Andrea Sachs feltörekvő újságírót követhetjük nyomon, aki minden esélye ellenére munkát kap a megfélemlítő kifutó főszerkesztője, Miranda Priestly az asszisztenseként – utóbbi karaktert állítólag Anna Wintourról mintázták.

A film világszerte több mint 326 millió dolláros bevételt hozott a kasszáknál, valamint Streep 14. Oscar-jelölését.

Bár Emily Blunt jelenleg lelkesedik a folytatásért, ez nem volt mindig így.

„Néha a dolgokat ebben a buborékban kell ápolni és megőrizni, és ez így van rendjén”

– mondta februárban a Happy Sad Confused című podcastben, hozzátéve, hogy színésztársai »mind jól vannak« azzal, hogy nincs folytatás.

Blunt 2008-ban a People-nek is beszélt egy esetleges második filmről, és elárulta, hogy „benne lenne”, ha a színésztársai aláírnák, de nem tartotta a legjobb ötletnek.

„Szinte remélem, hogy nem fog megtörténni. Azt hiszem, néha, amikor folytatásokat készítesz, minden felhígítja azt, hogy mennyire különleges az eredeti.”

(Bustle)

Nyitókép: Profimedia