Sarah Jessica Parker és John Corbett az És egyszer csak... című sorozat forgatásán New Yorkban 2023. március 07-én

Egy érdekes elmélet szerint ennyi folytatást kaphat még az És egyszer csak...

Múlt héten ért véget az És egyszer csak... második évada, melynek utolsó epizódja akár sorozatfináléként is működhetett volna. Azonban még a záróepizód adásba kerülése előtt megerősítették a hírt, hogy jön a harmadik évad. De miről kellene szólnia?

Spoileres rész következik

Az És egyszer csak... 2. évada keserédesen ért véget. Aidan gyerekei nevelésére szeretne koncentrálni a következő öt(!) évben, ezért Carrie türelmét kéri addig. Bár megcsapja a döntés, de úgy tűnik, Carrie nem dől romjaiba, a zárójelenetben Seemával nyaral Görögországban, viszonylag jó hangulatban.

A Variety-nek adott júniusi interjújában Michael Patrick King, az És egyszer csak... showrunnere a sorozat évadjait, az évszakokhoz hasonlította.

„Ha az előző évad a tél volt – Carrie télje, a sötétség –, akkor úgy gondoltam, hogy ez az évad a tavasz”

– magyarázta.

A sorozat két szérián keresztül ezt a mintát követte, így jogosan feltételezhetjük azt, hogy a másik két évszak is kaphat egy-egy évadot. Ezen az elméleten továbbhaladva, a második évad végén, a görögországi nyaralással Carrie egy metaforikus nyárba is belép.

Ez az évszak a melegről, a kalandról és a jó hangulatról szól Míg Carrie „tavasza” egy kapcsolat újjászületését jelentette, addig a következő fejezet a leválás békéjét engedheti meg neki. Ha ő és Aidan öt év múlva tényleg újra összejönnek, csodálatos, de ha nem, akkor is rendben lesz.

E minta szerint tehát a negyedik (és elméletileg utolsó) évad az ősz lenne: a kényelem, az egyensúly és a megszokás ideje. Talán ez azt jelenti, hogy Carrie és Aidan visszatalálnak egymáshoz, vagy talán azt, hogy a négy legjobb barátnő magja végre személyesen is újra összejön – még ha a Samanthát alakító Kim Cattrall ezt látszólag kizárta is. Akárhogy is, valószínűleg számíthatunk arra, hogy a sorozat 4. évada Carrie legigazibb, legkiteljesedett énjét mutatja be.

A Szex és New York már korábban is foglalkozott az évszakok tematikus jelentésével. Az eredeti sorozat 4. évadának fináléjában Carrie elbúcsúzott a Kaliforniába tartó Mr. Big-től, és megbékélt az élet múlandóságával.

„Hivatalos volt: egy új évszak kezdődött”

– halljuk Carrie narrációját a zárójelenetben, miközben egy lehullott falevélbe botlik.

Ráadásul nem ez lenne az első alkalom, hogy egy újjáéledő sorozat az évszakok váltakozását használja fel, hogy tükrözze a karakterek fejlődését. 2016-ban a Szívek szállodája – Egy év az életünkből négy egészestés epizódjának mindegyikét egy-egy másik évszaknak szentelte, szintén őszi csúcsponttal.