Nehéz indulás után kasszasiker: ennyi pénzt keresett eddig a Marvel az új sikerfilmjével

Nehéz indulás után kasszasiker: ennyi pénzt keresett eddig a Marvel az új sikerfilmjével

Marvel legújabb akciófilmje, A galaxis őrzői 3 viszonylag szerényen nyitott, azonban az első hétvége után alaposan összeszedte magát.

A galaxis őrzői: 3. rész 118,4 millió dolláros nyitóhétvégéje a 250 millió dolláros gyártási költségvetést nézve igencsak visszafogott volt, sokan abban is kételkedtek, hogy James Gunn trilógiájának záró fejezete nullszaldós lesz-e vagy sem.

De a második hétvége kiemelkedő eredménye és a tengerentúlon elért erősödésé révén a harmadik Őrzők-film már 10 nap után átlépte az 500 millió dolláros mérföldkövet világszerte.

Ez is érdekelhet: Lesz második évad a Sarolta királynét bemutató Bridgerton-sorozatból?

Az erősödést érdemes a számok mezején vizsgálni: a Variety szerint A galaxis őrzői 3 eddig 528 millió dollárt hozott, amelyből 213 millió dollár az észak-amerikai jegyeladásokból és 315 millió dollár a nemzetközi jegybevételből áll össze. Nem meglepő módon a külföldi bevételi rangsort Kína vezeti, ahol eddig 58,4 millió dollárt hozott a mozi.

A szakértők szerint egyébként nehéz volt megjósolni, hogy a film hogyan fog teljesíteni a kínai mozikban, tekintve, hogy az MCU-filmek egy ideig nem voltak elérhetők az ország filmszínházaiban.

A filmes guruk természetesen már most elkezdték azt találgatni, hogy vajon mennyi pénzt hozhat a Marvel legújabb befektetése.

Mivel az első két film 772,7 millió és 863,7 millió dolláros bevételt szedett össze világszerte, és a bevételi arányok hasonlóan oszlottak meg, mint a mostani résznél, ezért úgy tippelik, hogy a harmadik etap valószínűleg valahol a 800-830 millió dolláros sávban fog végezni.

Forrás: Slash Film

Kép: Marvel