Matthew Perry és apja, John Bennett Perry

Te tudtad? Matthew Perry apja is szerepelt a Jóbarátokban

Az 54 éves korában nemrég elhunyt színész halálát követő hetekben a rajongók felidézték annak legikonikusabb Jóbarátok-jeleneteit, melyek egyikében maga Perry apja is feltűnik.


A képernyőn átélt emlékezetes pillanatai mellett Matthew Perrynek volt még egy fontos, színfalak mögötti kapcsolata is a Jóbarátok egyik vendégszereplőjével: az édesapjával. A színész apja, John Bennett Perry a 4. évad The one with Rachel's New Dress (Rachel új ruhája) című epizódjában ben tűnt fel.

Ha erre egyáltalán nem emlékszünk, nem velünk van a probléma. Perry apjának feltűnését valószínűleg még a legnagyobb Jóbarátok-rajongók sem szúrták ki, mert annyira rövid és mellékes. Az idősebb Perry nem jelenik meg egyetlen közös jelenetben sem a fiával, csak a stáblistán vehetjük észre a megegyező vezetéknevet.

Utólag azonban nagyon is látszik a köztük lévő hasonlóság.

Az 1998-as epizódban Rachel (Jennifer Aniston) és a Bloomingdale-ben megismert barátja, Joshua (Tate Donovan) a férfi szüleinek házába mennek egy romantikus estét eltölteni, akikről úgy tudják, elutaztak. A szülők azonban korábban érkeznek vissza, ráadásul a velük való találkozása során Rachel csak egy csipkés kombinét visel.

Joshua apját, akit Perry apja alakít, némi döbbenet után annyit mond:

Kedvelem őt. Okosnak tűnik.

A két Perry már korábban is dolgozott együtt, többek között az 1997-es Bolond szél fúj című romantikus vígjátékban.

Fia október 28-án bekövetkezett hirtelen halála után John Bennett Perry és családja a People-nek adott nyilatkozatában emlékezett meg a színészről, és megköszönte a rajongóknak a feléjük érkező hatalmas szeretetáradatot.

„Megszakad a szívünk szeretett fiunk és testvérünk tragikus elvesztése miatt. Matthew annyi örömet hozott a világnak, mind színészként, mind barátként”

– olvasható közleményükben.