Családi filmezés

Minden idők legjobb családi filmjei, a tökéletes hétvégi házimozizáshoz

A kanapén összebújva párunkkal, gyerekeinkkel egy remek film és egy kis rágcsálnivaló társaságában igazán minőségi időt tudunk eltölteni. A filmválasztás viszont mindig nehéz művelet, így mi ajánlunk 4 klasszikus remekművet, amik az alkalomhoz tökéletesen illenek.


Shrek (2001)


Shrek és Fiona kapcsolatának kibontakozása ez a másfél órás csoda, amit már minden bizonnyal mindenki látott legalább egyszer. A vicces és karakteres szereplők, a zene és a látványvilág minden bizonnyal megmarad a nézőben és időről-időre bizony csalogatnak is ezek a részletek egy újranézésre.

A második rész még megtartotta – egyesek szerint még fokozta is – a minőséget. Az ezt követő két film azonban már kevésbé lett a közönség kedvence. A legelső klasszikushoz azonban mindig vissza lehet nyúlni!

Ezt is olvasd el! A Csizmás, a kandúr 2 sikere után jöhet a Shrek folytatása?

E.T., a földönkívüli (1982)


Steven Spielberg sci-fi története E.T-ről, a földönkívüliről - ami hatalmasat robbant már elkészültekor is a kasszáknál - egy színtiszta filmvarázslat. A szülők imádni fogják a nosztalgikus visszatekintést, a kisebbek pedig egy barátság megszületését láthatják az imádnivaló főszereplő és földi családja között.

Harry Potter-filmek (2001-2010)


Ha több délutánunk, esténk szabad és a kanapé is rendelkezésre áll, akkor J. K. Rowling varázslatos története bármikor remek választás lehet az egész család számára. A fiatal varázsló és a gonosz Voldemort harcát akár először, akár többedjére követjük nyomon, biztosan magával ragadó élmény lesz. Azért az egyre sötétebb hangvételű sorozat második felének egyes jeleneteinél már a gyermekek mellett mindenképp legyünk ott!

Erre is nézz rá! A Harry Potter-sorozat nagyon közel áll a megvalósuláshoz

Agymanók (2015)


Zárásként még egy animációs remekmű. Hihetetlen mennyi erős címet sorakoztathat fel a Pixar, a Toy Storytól és a Hihetetlen Családtól elkezdve a Lecsón vagy a WALL-E-n át egészen a Cocóig vagy az épp ajánlott Agymanókig.

A mese főszereplője a tinédzserkorú Riley, akinek csendes, kertvárosi élete a feje tetejére áll, amikor édesapja a nyüzsgő San Franciscóban kap munkát. Mint mindannyiunkat őt is az érzelmei vezérlik, főleg, hogy ő még csak ismerkedik velük. A Derű, Bánat, Harag, Majré és Undor névre hallgató, megtestesült és élő, mozgó érzelmi lények pedig a lány javát szeretnék szolgálni ezekben a nehéz időkben. 2024-ben ebből is érkezhet folytatás.


Nyitókép: Shutterstock