Meryl Streep Az ördög Pradát visel című film egyik jelenetében

Meryl Streep majdnem lecsúszott Az ördög Pradát visel című film szerepéről

Meryl Streep színészi karrierjének egyik legmeghatározóbb szerepe Az ördög Pradát visel című filmben alakított Miranda nevezetű karaktere volt – de majdnem lemaradt a híres alakításról.


A film egyik producere, Wendy Finerman a Hollywood Gold nevezetű podcast december 6-i epizódjában szerepelt, ahol elárulta, hogy az emberek őrültnek nevezték, mikor Meryl Streepet javasolta Miranda szerepére.

„Az emberek azt mondták: >>Elment az eszed? Meryl még soha életében nem volt vicces.<< Pedig én tudtam, hogy jó a humora, és hogy tévednek”

– folytatta Finerman.

Streep a filmben a fiktív Runway magazin főszerkesztőjét alakította, akinek a szerepét a Vouge főszerkesztője, Anna Wintour ihletett. Meryl a 2007-es Oscar-díjátadón a legjobb színésznőnek járó jelölést kapta a szerepért.

Streep-pel dolgozni

Emily Blunt, aki Miranda sznob első asszisztensét, Emily Charltont alakította Az ördög Pradát visel című filmben, a Variety's Actors on Actors 2023. júniusi epizódjában emlékezett vissza a Streep-pel való közös munkára.

Bár Blunt csodálatosnak nevezte Streepet, azt is elárulta, hogy a háromszoros Oscar-díjas színésznővel együtt szerepelni félelmetes volt.

Streep óriási benyomást tett az új asszisztensét, Andrea Sachsot alakító Anne Hathaweyre. 2023 októberbében az Entertainment Tonight műsorában a színésznőt arról kérdezték, hogy összeállna-e újra Streep-pel a filmvásznon, amire így felelt:

„Ó, istenem, nagyon örülnék neki. Bárcsak így lenne. Bárcsak. Bárcsak. De ő nagyon elfoglalt.”

Nyitókép: Instagram

(Bustle)