Az Asunta-ügy

Ez a csavaros bűnügyi sorozat vette át az első helyet a Netflix rangsorában

Még a Szarvasbébit is sikerült letaszítania az első helyről ennek a sorozatnak a Netflix 10 legnézettebb sorozatának top 10-es listáján. Ez egy új, komor bűnügyi dráma, amely 1.) megérdemli, hogy felkerüljön a megnézendő listádra, és 2.) az elejétől a végéig a székedhez fog ragasztani.


Az Asunta-ügy egy újonnan bemutatott spanyol nyelvű dráma, amely a szülők, Roasario Porto és Alfonso Basterra történetét követi, akik bejelentik lányuk, Asunta eltűnését. Az ügy azonban egy sokkoló fordulatot vesz, amelynek következtében az aggódó szülők válnak az első számú gyanúsítottakká.

Az Asunta-ügyet valójában Asunta Fong Yang, egy 12 éves kínai születésű lány valós esete ihlette, akinek eltűnését spanyol örökbefogadó szülei jelentették be 2013-ban. Később a kislányt holtan találták egy vidéki út szélén, és szüleit vádolták meg a meggyilkolásával.

A család a Today szerint felső-középosztálybeli családnak számított. Asunta örökbefogadó édesanyja, Rosario Porto ügyvéd volt Santiagóból, míg örökbefogadó édesapja, Alfonso Basterra szabadúszó újságíró Baszkföldről.

A Guardian szerint a családhoz közel álló szemtanúk mintaszülőként jellemezték Portót és Basterrát − na de azt nem áruljuk el, mi történt ezután.

Az Asunta-ügy szereplői között megtaláljuk Tristán Ulloát mint Alfonso Basterra, Candela Peñát mint Rosario Porto, Iris Wut mint Asunta Fong Yang Basterra Porto és Javier Gutierrezt mint Malvar bíró.

Forrás: Purewow

Nyitókép: Netflix