Margot Robbie a Barbie-ban

6 Oscar-jelölt film, amit akár már otthon is streamelhetsz

A 96. Oscar-díjkiosztó már a küszöbön áll, ami azt jelenti, hogy ideje annyi Oscar-jelölt filmet megnézni, amennyit csak lehet, mielőtt március 10-én nyilvánosságra hozzák a győzteseket. A jó hír az, hogy a legtöbb jelölt filmet már online is streamelhetjük a népszerű platformokon, mint a Netflix, az HBO, a Disney+ és a Prime Video. Mutatjuk, hol nézd őket!


​Barbie

Lehet, hogy Greta Gerwig és Margot Robbie nem kaptak elismerést az Akadémiától, de a forró rózsaszín festékhiány és a Barbiecore divatőrület, amit a filmjük okozott, egészen biztosan.

Itt nézd: A Barbie-t az HBO Max-on nézheted meg.

​Megfojtott virágok

Nem is lenne már Oscar-gála Leonardo DiCaprio nélkül. Lily Gladstone és Robert De Niro mellett ő játssza a főszerepet a három és fél órás Scorsese-mesterműben, amely valós eseményeken alapul. Az 1920-as évek Oklahomájában játszódó film cselekménye a faji igazságtalanságot és a sorozatgyilkosságokat vizsgálja, amelyek azután következnek be, hogy olajat fedeznek fel az Osage nemzet földjén.

Itt nézd: A film az AppleTV+-on nézhető.

​Maestro

Mostanra valószínűleg már mindent hallottál arról a műorrról, amit Bradley Cooper visel a híres zeneszerző Leonard Bernstein szerepében a filmben, így nem meglepő, hogy a film a legjobb haj és smink kategóriában is jelölt lett. A Cooper rendezte Netflix-film Bernstein és felesége, Felicia (Carey Mulligan) bonyolult, zenével teli szerelmi történetét meséli el.

Itt nézd: A Maestro-t a Netflixen nézheted meg.

​Nyad

Nyad a 60 éves sportoló, Diana Nyad hihetetlen történetét meséli el, amint megpróbál Kubától Floridáig átúszni több mint 100 mérföldet a nyílt óceánon. Annette Bening kiemelkedő alakítást nyújt a címszereplő szerepében, és ugyanez elmondható Jodie Fosterről is, aki a legjobb barátnőjét és edzőjét, Bonnie Stollt alakítja.

Itt nézd: Nyadot a Netflixen nézheted.

​A fiú és a szürke gém

A film minden Studio Ghibli-rajongónak kötelező darab, és nem csak a 2024-es Oscar-jelölés miatt, amit most kapott. A pletykák szerint ez lesz a rendező, Hayao Miyazaki utolsó filmje, aki már nyert pár Oscart korábbi filmjeivel.

Itt nézd: A filmet az AppleTV+-on nézheted meg.

​A hó társadalma

Spanyolország nemzetközi játékfilmes pályázata, a Society of the Snow egy repülőgép-szerencsétlenség túlélőit követi végig a távoli Andok hegységben a rendkívül hideg hőmérsékleten és a kannibalizmuson keresztül. Az igaz történeten alapuló spanyol nyelvű thriller elgondolkodtat, hogy te meddig mennél el a túlélésért.

Itt nézd: A film elérhető a Netflixen.


Forrás: Harper's Bazaar

Nyitókép: Profimedia