Egy Oscar-díj

5 Oscar-jelölt film, amiket már most is megnézhetsz online

Hivatalosan is bejelentették az Oscar-díjátadó 2023-as jelöltjeit, tehát itt az ideje pótolni a hiányosságokat. Alábbi cikkünkbe összegyűjtöttünk néhány olyan filmet a listából, melyek megtekintéséhez nem kell moziba menni, hanem online is elérhetők.

A sziget szellemei

Martin McDonagh drámaíró művét több kategóriában is jelölték. Például indul a legjobb film és a legjobb eredeti forgatókönyv díjáért, de természetesen a szereplői is esélyesek a saját kategóriáikban.

A történet középpontjában Pádraic és Colm áll, akiknek hirtelen, minden előjel nélkül megszakad a kapcsolatuk. Ezt Pádraic orvosolni akarja, így két társával mindent megtesz azért, hogy helyreállítsa a dolgokat. A zseniális karakterdrámát az HBO Max oldalán lehet megtekinteni.

A kiút

A filmben bár Jennifer Lawrence a főszereplő, mégis egy mellékszereplő kapott esélyt az Oscar-ra. Brian Tyree Henry az alakítása, valamint a film végén elmondott monológja miatt tökéletes jelölt, így nem lennénk meglepődve, ha őt szólítanák majd fel a díj nyerteseként. Lila Neugebauer első filmje a rendezői székben a szörnyű események után tapasztalható poszttraumás stressz témakörét járja körbe két egymástól különböző karakter szemszögéből.

A filmet Apple TV+-on lehet megnézni.

Minden, mindenhol, mindenkor

A Golden Globe-díjra is jelölt produkció érdekes módon mutatja be a párhuzamos valóságok elméletét. Emellett a karakterek folyamatosan keresik az élet értelmét, mindezt egy furcsa, valamilyen szinten szuperhősös, természetfeletti történetbe ágyazva. Ez az alkotás kapta a legtöbb jelölést az összes versenyképes alkotás közül az idei évben — összesen 11-et. Akit érdekel egy ilyen szokatlan, nehezen körbehatárolható film, az a Showtime oldalán bepótolhatja a megnézését.

Pinokkió (Guillermo del Toro)

Pinokkió történetét valószínűleg senkinek sem kell bemutatni, Guillermo del Toro azonban egy olyan oldaláról ragadta meg a sztorit, ahonnan korábban még senki. Tavaly két feldolgozását is láthattuk a népszerű mesének. Az egyikben ugyan Tom Hanks alakította Geppettot, viszont a szóban forgó változat sokkal mélyebb nyomot hagyott a nézőkben kicsit sötétebb stílusával.

Guillermo del Toro feldolgozása a Netflix oldalán van fent.

​Top Gun: Maverick

Végezetül pedig a klasszikus akciófilm, a Top Gun folytatása a Paramount+ kínálatában fellelhető. A Maverick Tom Cruise karakterének a további életét mutatja be, ahogy még mindig nem képes lemondani az akcióról és a száguldásról. Felettesei meginvitálják őt egy új csapat kitanítására, ám hamar kiderül, hogy a küldetés nélküle teljesen lehetetlen.

Nyitókép: Shutterstock