Peaky Blinders, jelenetkép

Minden, amit a hamarosan érkező Peaky Blinders-filmről eddig tudunk

Most, hogy a Peaky Blinders sztárja, Cillian Murphy is Oscar-díjas, nyugodtan kijelenthetjük, hogy a sorozat ismertsége még soha nem volt ilyen magas. Bár 2022-ben a hatodik évaddal véget ért a sorozat, amely az első világháború után az angliai Birminghamben felbukkanó bűnöző család történetét meséli el, érkezik hozzá még egy ráadás film, ami lekerekíti a történetet.


Murphy alakította Tommy Shelby-t, a család vezetőjét, és hozzá többek között Paul Anderson, Helen McCrory, Finn Cole, Sophie Rundle, Tom Hardy és Anya Taylor-Joy csatlakozott.

Bár magának a sorozatnak vége lett, a készítője, Steven Knight 2021-ben azt nyilatkozta, hogy egy film „fejlesztés alatt" áll. A Variety-nek kifejtette:

Ez egy teljesen kialakult ötlet, és van eleje, közepe és vége. És szerintem méltó lezárása lesz az eddig elmesélt történetnek.

Most úgy tűnik, hogy a film már a küszöbön is van, mivel Knight bejelentette, hogy a forgatás ősszel kezdődik. Ennek örömére összegyűjtöttük, mi az, amit a filmről eddig sikerült megtudnunk.

​Mi a Peaky Blinders-film cselekménye?

Knight nem árult el sok konkrétumot a filmről, de 2022-ben világossá tette, hogy a forgatókönyv nagyon is fejlesztés alatt áll.

Igen, most is írom. Már majdnem kész vagyok az írással, és le fogjuk forgatni... Éppen film- és tévéstúdiót hozok létre a birminghami Digbethben

– mondta akkor.

Knight azt is kifejtette, hogy a sorozat hatodik évadában bevezetett fiatalabb generáció fontos szerepet kap majd a film történetében:

A hatodik szériában behozzuk az új generációt, és ők is részesei lesznek annak, ami a filmben történik. Meg kell találni azokat a színészeket, akiket csak nézel, és azt gondolod, tessék. Ez a jövő.

Knight azt is elmondta, hogy a film a második világháború idején játszódik, és a rajongóknak „váratlan dolgokra kell számítaniuk".

​Kik szerepelnek a Peaky Blinders-film szereplőgárdájában?

Peaky Blinders, jelenetk\u00e9p

Fotó: Netflix

Bár még nem tudjuk, hogy kik lesznek a film teljes szereplőgárdája, Knight megerősítette, hogy Cillian Murphy visszatér Tommy Shelby szerepében. Murphy 2023-ban azt nyilatkozta, hogy ha a történet megfelelő, ő is elvállalná.

Ha jó a történet, szívesen megcsinálnám. De tényleg jónak kell lennie. Steve Knight 36 órányi sztorit írt a sorozathoz, és nagyon büszke vagyok az utolsó évadra. Szóval jogosnak és indokoltnak kell éreznem a folytatást

– mondta a Rolling Stone-nak 2023 májusában.

​Mikor kerül láthatjuk a Peaky Blinders-filmet?

Nem jelentettek be megjelenési dátumot, de mivel a filmet csak 2024 őszén forgatják, valószínűleg csak valamikor 2025-ben jelenik meg a Netflixen.

Forrás: Manual

Nyitókép: Netflix