Tobey Maguire és Kirsten Dunst a 2002-es Pókember című filmben

Kirsten Dunst szerint kicsit sem volt szexi az ikonikus Pókember-csók

Kétszer is lecserélte címszereplőjét és főszereplőjét a Pókember-filmuniverzum, mióta Tobey Maguire és Kirsten Dunst a 2002-es filmben szerepelt, de még mindig arról kérdezik őket, milyen volt az ikonikus csókjelenetet forgatniuk. Ez talán a legemlékezetesebb jelenet a Sam Rami rendezte trilógiából, és rendszeresen szerepel a legjobb filmes csókok listáján. A valóság azonban nagyon távol áll ettől.

Kirsten Dunst nemrég a Jonathan Ross Show vendége volt, melyben arról kérdezték (ismét), milyen volt a 2002-es Pókember című film híres jelenetét forgatni, melyben karaktere Pókemberrel csókolózik fejjel lefelé az esőben.

A színésznő felidézte, hogy Sam Raimi rendező egy híres csókokról szóló könyvet adott neki inspirációként, és hogy nagyon szerette volna, ha ez a jelenet is hasonlóan különleges lenne. Sajnos Dunst és Tobey Maguire kicsit sem élvezte a jelenet forgatását.

„Szakadt az eső, fagyott, Tobey nem kapott levegőt, úgyhogy szinte olyan volt, mintha újraélesztettem volna”

– mesélte Dunst.

Hozzátette, szerencsésnek érzi magát, hogy ez egy klasszikus filmes pillanattá vált.

„Király, hogy ilyen dolgoknak a részese lehetek.”

A két színész azonban korábban is egyetértett abban, hogy nem számukra kicsit sem volt kényelmes a csókjelenet. Sőt, Maguire 2002 áprilisában egy BBC-interjúban kicsit sem romantikusan jellemezte a történteket, magát a csókjelenetet érdekes és kihívásnak nevezte.

„Fejjel lefelé lógtam, nagyjából hajnali öt óra lehetett, az eső felfelé vagy lefelé folyt az orromon. Nem kaptam levegőt, és Kirsten szája sarkából kapkodtam levegő után – szegény lány”.

Maguire azt is leírta, hogy inkább szájon át lélegeztetést végzett, mint csókolózott. Még így is elismerte, hogy némi élvezetet kihozott belőle. Szerencsétlenségére Dunst az egyik legromantikátlanabb csóknak nevezte, amikor 2002 májusában a CNN-nek beszélt.

A Pókember második rendezőjeként és storyboard-rajzolójaként is jegyzett Doug Lefler egy 2022 májusában készült Ringer-interjúban elmagyarázta, miért döntöttek úgy, hogy a csókot ilyen bonyolulttá teszik.

„Lehetőségnek tűnt, hogy valami olyat csináljunk, ami vizuálisan erős, de a történethez tartozik. Nagyon is pókemberes dolog volt, hogy fejjel lefelé lógjon”

– mondta.

Don Burgess, a 2002-es Pókember operatőre szerint a jelenet elérte a kívánt hatást.

„Olyan érzelmi kapcsolatot teremt a nézőkkel, amire mindig törekszünk. Néha nagyobbá válik mindannyiunknál”

– fogalmazott.

(Bustle)

Nyitókép: Profimedia