Madame Web, jelenetkép, 2024

5 várva várt Marvel-film, ami 2024-ben érkezik a mozikba

A Marvel-rajongók örülhetnek, a 2024-es év ugyanis számos izgalmas filmet tartogat számukra.


Bár a legtöbb mozilátogatónak a Marvel-moziuniverzum jut először eszébe, az olyan filmek megjelenése, mint a Pókember: A Pókverzumon át első kézből mutatta meg, hogy más Marvel-filmek is fenomenális sikereket érhetnek el.

A különböző Marvel-filmek és -sorozatok megjelenési dátuma a belső átszervezések és a hollywoodi sztrájkok hatásai miatt sokat változott, ezért számos közelgő premierre még várnunk kell. Ennek ellenére a 2024-ben megjelenő Marvel-filmek listája még mindig nagyon ígéretes, és izgalmas filmélményeket nyújt majd a rajongóknak.

​1. Madame Web − 2024. február 15.

A jövő évi Marvel-menetrend egy sokat emlegetett Sony-filmmel kezdődik: az ambiciózus Madame Web 2024. február 14-én kerül a mozikba. A film elég szórakoztató szereplőgárdát gyűjtött összel. A szereplők között találjuk Dakota Johnsont, Sydney Sweeney-t, Emma Roberts-et, Isabela Merced-et és Adam Scottot. A film 3 különböző Pókember képregényhőst fog egyesíteni, Pókasszony és Póklány 2 verziója formájában, Madame Web mellett.

​2. Deadpool 3 − 2024. július

A Deadpool 3 új korszakot nyit az Marvel-moziverzumban: a film lesz az első alkalom, hogy a Marvel Studios újra egy Fox-karaktert mutat be főszereplőként. A filmben nemcsak Ryan Reynolds tér vissza Deadpoolként, hanem Hugh Jackman is Rozsomákként, annak ellenére, hogy a színész azt mondta, hogy befejezte a szerepet. A Deadpool 3 a jövő év legnagyobb szuperhősös mozibemutatója lehet. Sztárjainak sorában visszatér Leslie Uggams mint Blind Al és Karan Soni mint Dopinder, valamint Emma Corrin és Matthew Macfadyen is feltűnik, rendezője pedig a Stranger Thingset is jegyző Shawn Levy.

​3. Kraven, a vadász − 2024. augusztus

A Sony Pókember-univerzum 2024-es utolsó filmje 2024. augusztusában kerül a mozikba, jóval később a tervezettnél. Bár ez a lépés szabotálhatja a már felgyülemlett hype-ot, de összességében a film javára is válhat, mivel így távolabb kerül a hírhedt Morbiustól. A Kraven, a vadász cselekménye egy olyan módosított eredettörténetet nyújt Aaron Taylor-Johnson verziója számára a címszereplő gonosztevőről, amely akár egy saját, különálló sorozatot is szülhetne. Ez a döntés a Sony élőszereplős filmes univerzumában Kravent egy leendő antihőssé teszi.

​4. Venom 3 − 2024. november

A Venom 3 2024. novemberben kerül a mozikba. A film arra is fényt deríthet, hogy milyen lesz a Sony Marvel univerzuma, hiszen a Sony legsikeresebb élőszereplős Pókember univerzumának harmadik filmje. A Venom 3 egy multiverzumra hajlóbb cselekményt kaphat, mivel a gonosztevő a Venom világába utazik, hogy kapcsolatba lépjen Mrs. Chennel, a kisbolt tulajdonosával. Hogy a film ki fogja-e használni a két multiverzumot keresztező momentumot, azt még nem tudni, mivel a Venom 3 történetéről keveset tudni, és jelenleg csak Tom Hardy mint Eddie Brock van megerősítve a karakterek tekintetében.

​5. Pókember: A Pókverzumon túl

Eredetileg egy kétrészes filmre tervezték, de szétválasztották, és a Pókember: A Pókverzumon át 2023 júniusában került a mozikba, hatalmas kritikai és kereskedelmi sikert aratva. A második film a Pókember: A Pókverzumon túl eredetileg 2024. március 29-án jött volna. A sztrájkok ugyan nem érintették az animátorokat, de a filmben szereplő karakterek hangját kölcsönző színészeket igen. Egy forrás szerint a film azért nem tudja tartani az eredeti, márciusi bemutatót, mert még nincs olyan stádiumban, ami azt jelenti 2025-re való csúszás lehetséges.

Forrás: Screenrant

Nyitókép: Profimedia