Valaki forró csokit iszik és Reszkessetek, betörőket néz

A Reszkessetek, betörők! tüzes jelenete egy életre megsebesítette Joe Pescit​

A Reszkessetek, betörők! filmek rosszfiúi bizony minden szörnyűséggel szembetalálkoztak a jelenetek alatt, melyek némelyike valóban életveszélyes mutatvány volt. Ilyen például az a rész is, amikor Joe Pesci karakterének felgyújtják a fejét. A színész így emlékezett vissza a maradandó emlékre.


Sokan már nagyon unják a minden évben kötelező jelleggel bekapcsolt filmet, viszont mai napig többen állítják, hogy nincs karácsony Kevin nélkül. Az első rész 1990-ben jelent meg, majd a hatalmas sikerre való tekintettel két évvel később a második felvonás is debütált. Míg az első filmben a főszereplő kisfiú az otthonát próbálta megmenteni a betörőktől, addig a szintén kultikussá vált folytatásban New Yorkban téved el, és ugyanúgy szembenéz régi ellenfeleivel.

Kevin csapdái jó esetben komoly testi sérüléseket, rosszban viszont akár halált is okoznának a valóságban. A Marv — Daniel Stern — fejét felsértő, magasból zuhanó vasaló, valamint a több emeletes esések csupán a kezdetnek számítanak a történetben.

A második részben szintén Marvot többször is fejen találják téglákkal, melyekből a karakter pár perc elteltével gondtalanul szalad tovább, ám az életben soha többé nem állt volna talpra. Talán éppen ezek a brutálisnak mondható jelenetek adják ezeknek a filmeknek a varázsát.

Valószínűleg kevesen gondolnák, de ezek a képsorok sokszor valóban nagyon veszélyesek voltak.

Számos extrém feladatot a szereplők saját maguk, dublőrök nélkül hajtották végre, csak úgy, mint a fej felgyújtós képsorokat is. A Harry nevű karaktert megtestesítő színész, Joe Pesci évekkel a megjelenés után — egy, a People magazinnak adott interjújában — így számolt be a vakmerő bevállalásáról:

„A várható ütéseken, zúzódásokon és általános fájdalmakon kívül, amelyeket az ilyen típusú fizikai humorhoz szokás társítani, komoly égési sérüléseket szenvedtem a fejem tetején a jelenet során, amikor Harry kalapját felgyújtják. Szerencsém volt, hogy profi kaszkadőrökkel végeztettem el az igazán nehéz kaszkadőr mutatványokat."

Ezeket a részleteket tudva bizonyára idén más szemmel nézzük az örök klasszikust.

Érdekességképp érdemes megjegyezni, hogy nem csak a rosszfiúkat alakító színészek szereztek életre szóló sebhelyeket a forgatások során. Az első rész végén Harry a falnak szegezi Kevint, majd azzal ijesztgeti, hogy le fogja harapni az ujjait. A főszereplőt játszó Macaulay Culkin elmondása szerint akkor annyira megharapta őt Pesci, hogy felsértette a bőrét, így a nyomát azóta is magán hordozza.

Nyitókép: Shutterstock

Forrás: Screen Rant