Ryan Gosling a Barbie című film európai premierjén a Cineworld Leicester Square-en 2023. július 12-én Londonban

„Ryan Gosling csak az idejét vesztegeti” – beszóltak a színésznek a Barbie-film miatt

Oliver Stone szerint Ryan Gosling csak az idejét pazarolja, ha olyan filmeket készít, mint a Barbie.

A Platoon és a Született gyilkosok rendezőjét a City AM-nek adott tavalyi interjújában kérdezték arról, hogy fontolóra venné-e a Barbie 2 rendezését, mire Oliver Stone annyit mondott:

„Nevetséges. Ryan Gosling csak az idejét vesztegeti, ha pénzért csinálja ezt a szart. Komolyabb filmeket kellene csinálnia. Nem szabadna részt vennie Hollywood infantilizálódásában. Most minden fantázia, fantázia, fantázia, fantázia, beleértve az összes háborús filmet is: fantázia, fantázia. Még a Halálos iramban-filmek is, amelyeket régebben élveztem, olyanok lettek, mint a Marvel-filmek. Úgy értem, hány karambolt láthatsz?”

Stone hozzátette, hogy a John Wick című film alatt nem tudott ébren maradni a repülőút alatt.

„A repülőn megnéztem a John Wicket, ami három órán át tartott. És körülbelül 778-szor aludtam el közben. Folyton felébredtem, és azzal kellett szembesülnöm, hogy még több embert öl meg. Olyan, mintha a világ logikátlanná fajult volna.”

– fogalmazott.

Stone egy ideje következetesen nyíltan kritizálja Hollywoodot. A New York Timesnak 2020-ban azt mondta, hogy minden túl törékennyé, túl érzékennyé vált.

„Hollywood most – nem lehet filmet készíteni Covid tanácsadó nélkül. Nem lehet filmet készíteni érzékenységi tanácsadó nélkül. Ez nevetséges. Az Akadémia öt, tíz, két havonta változtatja meg a véleményét arról, hogy mivel próbál lépést tartani. Ez a politikailag korrekt **** és ez nem egy olyan világ, amibe én nem szívesen futnék bele. Soha nem láttam még ilyen őrültnek. Olyan, mint egy Alice Csodaországban teaparti.”

A rendező az elmúlt években a dokumentumfilm-készítés népszerűsítésére helyezte a hangsúlyt. Tavaly az Independentnek beszélt Nuclear Now című filmjéről, amely az atomenergia széles körű elterjedését szorgalmazza.

„Mindig azt mondják, ha baleset történik az atomenergiával, az a világvége lesz. Ez baromság. A legrosszabb forgatókönyv már megtörtént. Volt egy nukleáris robbanás Csernobilban, és az egész Észak-Európában szivárgott. De hány ember halt meg valójában benne?”

– mondta a rendező.