Ryan Gosling a Barbie-ban, jelenetkép

Greta Gerwig könyörgött, hogy ez a Ryan Gosling-jelenet maradjon benne a Barbie-ban

A Barbie-ban a Ken-energia eredetileg nem is volt olyan erős, mint amilyenné vált – derült ki Greta Gerwig friss nyilatkozatából.


A rendezőnő elárulta, hogy Ryan Gosling kedvelt zenés száma, az I'm Just Ken majdnem nem is került be a filmbe. Miközben a BFI London Filmfesztiválon a Utódlás alkotójával, Jesse Armstronggal beszélgetett, Gerwig elmondta, hogy a szám zavart okozott a Warner Bros. vezetői között.

Csak annyi állt a forgatókönyvben, hogy »És akkor ez egy álombaletté válik, és tánccal dolgozzák fel a dolgot«. Ők megkérdőjelezték, hogy szükség van-e van erre? Én pedig azt mondtam: »Mindenemnek szüksége van erre«. Nem értették, hogy mi az az álombalett. Erre én azt mondtam: »Egy álombalett? Hol is kezdjem!«

− magyarázta.

Gerwig elmondta, hogy a zenés jelenetet a Singin' in the Rain című klasszikus '50-es évekbeli musical ihlette, amely szintén innovatív módon használja a balettet. Gerwig azt gondolta, hogy „ha az emberek követni tudták ezt a Singin' in the Rainben, akkor rendben leszünk”. De bármennyire is sok örömet okozott a jelenet felvétele, benne volt a gondolat, hogy „lehet, hogy ez egyszerűen borzalmas lesz".

Ez korántsem az egyetlen jelenet, amelyért Gerwignek meg kellett küzdenie: a Rolling Stone-nak adott júliusi interjújában elárulta, hogy azt tanácsolták neki, hogy vágja ki azt a pillanatot, amikor Margot Robbie Barbie-ja találkozik egy idős nővel a buszmegállóban, és észreveszi a szépségét.

Ez a pillanat bizonyos értelemben nem vezet sehova. Azt javasolták, hogy vágjam ki. Tulajdonképpen a történet ugyanúgy haladna tovább nélküle is, de ha kivágom, nem tudom, miről szól ez a film

− magyarázta.

A Mattel vezetőinek az is gondot okozott, hogy Ariana Greenblatt karaktere Barbie-t az arcánál fogva rángatja, olyannyira, hogy a cég elnöke a forgatás alatt Londonba repült, hogy meggyőzze Gerwiget és Robbie-t a jelenet elhagyásáról.

Ha megnézzük, az árnyalat nincs meg, az előadásmód nincs meg

− mondta Robbie a TIME-nak.

Az egyik dolog, amit Gerwig végül kivágott, egy „fingoperás" jelenet volt.

Végig próbáltunk belecsempészni egy rendes fingós viccet, de sosem sikerült

− nyilatkozta az IndieWire-nek egy interjúban.

Forrás: Bustle

Nyitókép: Profimedia