Sarolta királyné a Netflix sorozatában

3 érdekes tény az igazi Sarolta királynéról, amiket nem tudtál

Hatalmas rekordokat dönt a Bridgerton spin-off sorozata, a Sarolta királyné. Azt azonban a rajongók közül kevesen tudják, hogy nem minden részlet igaz és egyezik meg az igazi Sarolta királynéval. Lássunk hát 3 tényt az igazi királynéról, amikről valószínűleg te sem tudtál!


1. Mozart tényleg játszott a királynénak?

A sorozat egyik pontján egy fiatal fiút láthatunk, aki épp zongorán játszik Sarolta királynénak, majd a jelenet végén kiderült, hogy Mozart zenél. De vajon ez az életben is így történt?

Akárcsak a sorozatban, az életben is Mozart 8 éves volt, mikor Londonba látogatott az európai nagy turnéja során. És a valóságban Mozart három alkalommal is játszott a királynénak a Buckingham-palotában 1764-ben.

2. Sarolta királynénak és György királynak tényleg 15 gyereke volt?

IGEN!

Valójában a történészek úgy hiszik, hogy György király és Sarolta királyné tényleg szerették egymást. Sőt Györgynek sosem volt szeretője, pedig ebben az időszakban ez nagyon gyakori volt. A pletykák szerint a királyné és a király kimondottan élvezte egymás társaságát és rendszeresen töltöttek együtt minőségi időt.

3. A királynak tényleg voltak mentális betegségei?

Az 1960-as években pszichiáterek megállapították, hogy György király valószínűleg tényleg szenvedett akut porfíriában, ami egy ideggyógyászati tüneteket okozó betegség. Sajnos azonban ebben az időben még nem volt semmilyen gyógymód, vagy kezelés erre a betegségre.

@fragilebaggage Replying to @Fragile Baggage Here are more facts about the real historical figures behind Bridgerton’s Queen Charlotte (Photos: Netflix, Royal Collection Trust) (Portrait by Allan Ramsay) I dont own the Mozart image #bridgertonqueencharlotte #queencharlottenetflix #kinggeorgeiii #queencharlotteandkinggeorge #bridgertonstory #bridgertonnetflix #wildestdreams #taylorswift #shondarhimes #monarchy #coronation2023 #queenelizabeth #kingcharles #queencamilla #katemiddleton #britishmonarchy #thecrownnetflix #trending #viralvideo #fypシ ♬ Wildest Dreams - Duomo

Nyitókép: Instagram