A Stranger Things egyik jelenete

Észrevettétek a Stephen King utalást a Stranger Thingsben? Így reagált a szerző

A népszerű horrorregényíró történetei közül sokat megfilmesítettek már, melyek közül több is filmtörténeti klasszikus lett. Nem véletlen így az sem, hogy a Stranger Things visszautalt az egyik legismertebb sztorijára, a Carrie-re. A szerző így reagált az egyértelmű tisztelgésre könyve előtt.


A Carrie nem csak King első kiadott regénye, hanem az egyik, ha nem a legnépszerűbb alkotása is. Két évvel a könyv megjelenése után filmre is adaptálták a történetet Sissy Spacek főszereplésével. 2013-ban újra megpróbálkoztak a sztori rebootolásával, viszont az eredmény közel sem ért el akkora sikert, mint az elődje.

A Stranger Things negyedik évadja a napokban debütált az első hét részével, melyben a Hawkins-i gyerekeknek ismét természetfeletti problémákat kell megoldaniuk. 2019 óta nem lehetett látni a kedvelt karaktereket, a hosszasan elhúzódó munkálatokról és a megjelenési dátumokról pedig egy korábbi cikkünkben részletesen is lehet olvasni.

A szezon kezdetén Tizenegy mutatja be, hogyan alakul az élete az elköltözést követően. Sajnos a beilleszkedése nem igazán akar sikerülni, hiszen az osztálytársai gúnyolják és nevetség tárgyává teszik őt bármit csinál. A zaklatások akkor érik el a csúcspontjukat, amikor Mike látogatóba érkezik, majd a szeme láttára behúzzák a lányt a görkori pálya közepére, csúfolni kezdik, leöntik őt, ezt követően pedig még fel is lökik.

Ez a jelenetsor tartalmazza az utalást, ugyanis a Carrie-ben a főszereplő lányt hasonlóképpen megalázzák, majd egy vödör disznóvérrel áztatják el. King természetesen felismerte a tisztelgést a története előtt, Twitteren pedig így reagált rá:

„A STRANGER THINGS új évadja nagyon király. Legalább olyan jó vagy jobb, mint az előző három. Még egy CARRIE-utalás is van benne. Ez a teljes évad, vagy megint egy olyan, ami 2 részre van bontva? Őszinte véleményem szerint ez elég béna.”

Nem csak a legendás horrorra tettek utalást a széria készítői. Vannak egyértelmű jelzések, például a Freddy Krueger kartonkivágás Robin és Steve munkahelyén, valamint egy kicsit rejtettebbek is. Ilyen Victor Creel meglátogatása, ami nagyon hasonlít a Bárányok hallgatnak börtönjeleneteire, a gyilkosnak beállított Creelt pedig nem más személyesíti meg, mint Robert Englund, aki annak idején Kruegert játszotta.