A Szexoktatás szereplői

Ezért írták ki a Szexoktatás népszerű karaktereit az utolsó évadból

Múlt héten debütált a Szexoktatás 4. és egyben utolsó évada a Netflixen, melyben a rajongók nagy szomorúságára nem minden karakter tért vissza.


Annak ellenére, hogy a Szexoktatás a Netflix egyik legnépszerűbb sorozata volt 2019-es indulása óta, Laurie Nunn, a sorozat készítője az év elején elárulta, hogy a 4. évad lesz az utolsó.

„Nem volt könnyű meghozni ezt a döntést, de ahogy az új évad témái és történetei kikristályosodtak, világossá vált, hogy ez a megfelelő időpont az érettségire”

– írta Nunn az Instagramon közzétett posztjában.

Bár a rajongók kedvenc karakterei közül sokan még egyszer utoljára visszatértek a 4. évadban, több szereplő hiánya is fájó volt, például Lily-é (Tanya Reynolds) és Ola-é (Patricia Allison). Az elmúlt évadok során végignézhettük, ahogy a páros egymásba szeret, majd szétesik, és végül a sorozat egyik legédesebb romantikus szála során újra egymásra találnak.

Nunn nemrég a Ladbible-nek adott interjújában arról beszélt. hogy miért nem hozták vissza a két karakter a befejező részekben.

„Úgy éreztem, hogy ezek a történetszálak a harmadik szériában igazán szép véget értek, Lily és Ola karakterei tényleg egy igazán boldog helyen értek véget. Különösen azért, mert leszbikus párról van szó, azt akartam, hogy ne legyen több fájdalmuk vagy traumájuk, és egyszerűen csak boldogan maradjanak együtt. Szóval ez egy nagyon szerves... helynek tűnt, hogy otthagyjam őket.”

A Lilyt alakító Reynolds korábban úgy nyilatkozott távozásáról, hogy ez egyszerűen a természetes fejlődése ezeknek a sorozatoknak.

[...]amikor ilyen nagy együttesek és ennyi karakter van, azt hiszem, el kell engedni néhány régebbi karaktert, hogy helyet adjanak az újabbaknak, ami teljesen helyes, így kell történnie. Imádtam minden percét, és teljes szívemből szerettem Lilyt. A három évad számomra igazán tökéletes mennyiség volt.