Kirsten Davis, Sarah Jessica Parker, Cynthia Davis és Kim Cattrall a Szex és New Yorkcímű film forgatásán

Meghalt a Szex és New York színésze

93 éves korában hétfőn elhunyt Frances Sternhagen, a Szex és New York Bunny MacDougal-ja.

Az 1930. január 13-án Washingtonban született Frances Sternhagen karakterszínésznőként hatvan éve lépett fel a Broadway-en, első szerepét az 1955-ös The Skin of Our Teeth-ben alakította Színházi pályafutása alatt hétszer jelölték Tony-díjra.

Sternhagen színpadi szerepei mellett számos filmben is játszott, többek között szerepelt Sean Connery mellett a Gyilkos bolygóban, majd a Julie & Julia - Két nő, egy recept, a Függetlenség napja vagy a Doc Hollywood című filmekben.

A magyar nézők leginkább a Szex és New York című sorozatból ismerhetik a színésznőt, aki Charlotte első férje, Trey MacDougal édesanyját, Bunny MacDougal-t alakította. Sternhagen a mindenbe belekotyogó, kellemetlen anyós megformálásért Emmy-jelölést kapott.

Sternhagen családja a CNN-hez juttatott közleményében a következőket írja:

„Nagy szomorúsággal osztjuk meg a hírt, hogy drága édesanyánk, Frances Sternhagen színésznő békésen, természetes halállal elhunyt New Rochelle-ben, New Yorkban, 2023. november 27-én, 93 éves korában. 6 gyermekét, 9 unokáját és 2 dédunokáját hagyta hátra. Január közepére, 94. születésnapja közelébe tervezik megünnepelni figyelemre méltó karrierjét és életét. Továbbra is inspirál bennünket szeretete és élete.”