Timothée Chalamet a Szólíts a neveden című filmben

Timothée Chalamet-nak köszönhetjük a filmtörténet egyik legszexibb jelenetét

Egy tudományos felmérés szerint Luca Guadagnino Szólíts a neveden című filmjében látható a filmtörténet legszexibb jelenete.

Aki látta a Timothée Chalamet és Armie Hammer főszereplésével készült 2017-es alkotást, biztosan emlékszik annak őszibarackos jelenetére. Utóbbit a modern filmtörténet legszexibb jelenetének választottak, minderről tudományos alapon döntöttek, írja az I-D magazin.

Az online rajongói vitafórum, a FandomSpot egy két hétig tartó tanulmány segítségével hozta meg a döntést. A platform 100 résztvevőt látott el pulzusmérővel, mellyel nyomon követte az izgatottságukat, miközben filmjeleneteket vetítettek le nekik, többek között a Szólíts a neveden jelenetét, melyben a Chalamet által alakított kamaszfiú egy barackkal önkielégít.

A jelenet átlagosan 29 százalékkal emelte a tesztközönség pulzusszámát, ennek alapján az a negyedik helyen végzett a FandomSpot rangsorán.

Guadagnino filmjét a netflixes Jessica Jones-sorozat, valamint az 1990-es Ghost érzéki kerámiázása előzte meg Demi Moore-ral és Patrick Swayze-vel. Az elsőn helyen a Sally RooneyNormális emberek című regényéből készült sorozat egyik jelenete végzett, amely 38 százalékkal emelte a résutvevők pulzusszámát.