Hugh Grant és Timothée Chalamet

Hugh Grant gyűlölte ezt a jelenetet a Wonkában

Nem elég, hogy az internetet megrémítette, hogy Hugh Grant egy umpa-lumpát játszik a Wonkában, maga a színész sem biztos már döntésében.


Egy december 4-i sajtótájékoztatón Grant arról beszélt, hogy a Timothée Chalamet főszereplésével készülő prequelben egy Lofty nevű umpa-lumpát alakít, és „baromságnak" nevezte az élményt. Grant karakteréhez felhasználták a színész arcát, de a lény testét animált motion capture segítségével alkották meg, ami azt jelenti, hogy több kamerával vették fel folyamatosan.

Grant ezt nehéz folyamatnak találta:

Olyan volt, mint egy töviskorona, nagyon kényelmetlen. Nagy felhajtást csináltam belőle. Ennél jobban nem is utálhattam volna az egészet.

Majd azzal folytatta, hogy fogalma sem volt arról, hogy „a testével kell-e játszania", és erre a kérdésre „soha nem kapott kielégítő választ" a forgatás alatt.

Őszintén szólva, amit a testemmel csináltam, az szörnyű volt, és végül mindezt egy animátorral helyettesítették

− tette hozzá.

Így még a táncos részét sem tudta élvezni az egésznek.

​Hugh Grant valóban megbánta a Wonkát?

Amikor megkérdezték tőle, hogy megérte-e a küzdelmeket a film, Grant egyszerűen csak egy „nem igazán"-nal felelt, a színésztársai pedig nevetésben törtek ki.

Azonban nem bánta meg teljesen, hogy bevállalta a filmet, azt mondta, mivel „elég szórakoztató volt, és új szövegeket próbálhatott ki", majd azzal viccelődött, hogy értékelte a fizetést is.

Kicsit utálom a filmkészítést, de sok gyerekem van, és szükségem van a pénzre

− viccelődött.

Aki egyáltalán nem bánta meg az élményt, az Paul King rendező volt, aki a Paddington 2-n is együtt dolgozott Granttel. Egy júliusi rendezvényen King elmondta, hogy Roald Dahl író a Charlie és a csokoládégyár című könyvében „hihetetlenül szarkasztikusnak, ítélkezőnek és kegyetlennek" írja le az umpa-lumpákat, és úgy gondolta, ez a jellemzés Grantre tökéletesen illik. Majd hozzátette, hogy szerinte Grant „a legviccesebb, legszarkasztikusabb alak, akivel valaha találkozott".

Forrás: Bustle

Nyitókép: Getty Images