Károly király és Harry sussexi herceg

Károly király továbbra is reméli, hogy családja kibékülhet Harry herceggel

Harry herceg és Meghan Markle új dokusorozata tovább mélyíthette a királyi család tagjai közti haragot. Károly király mindezek ellenére még mindig reménykedik abban, hogy fiai kibékülhetnek a koronázásáig, bár a legújabb megjelenések ezt megakadályozhatják.


A Harry és Meghan című Netflix-dokusorozatban a hercegi pár nyíltan beszél a monarchia problémáiról, kettejük kapcsolatáról és a megismerkedésük történetéről. Többek között arról is meséltek, hogy milyen érdekes programmal tették emlékezetessé az utolsó estélyüket, mielőtt nyilvánossá tették volna kapcsolatukat.

Kapcsolódó cikkünket itt lehet elolvasni. A megjelenést követően számos királyi szakértőnek kétségessé vált, hogy Harry herceg feleségével együtt részt vehet-e még Károly király jövőre esedékes koronázásán. Bár addig még van pár hónap, viszont nem szabad elfelejtkezni Harry nemsokára érkező memoárjáról sem, mely szintén negatív képet festhet a királyság rendszeréről.

Egy korábbi írásunkban beszámoltunk róla, hogy Károly király már II. Erzsébet királynő halála után egyből azt tervezgette, hogy miként békítse ki fiait. Vilmos herceg és Harry kapcsolata már 2020 óta nagyon feszült, és sajnos a friss megjelenések nem sokat segítenek a helyzetükön.

A Marie Claire cikkében így idézték egy forrásuk szavait:

„A király üzenete a vezetői csapatán keresztül továbbra is az, hogy inkább szomorú, mint dühös, és reméli, hogy idővel a családon belül megoldódnak a problémák.

Sok udvari ember úgy véli, hogy a királynak meg kell engednie, hogy a palota a következő egy hónapban agresszívabb választ adjon, mind a Netflix-sorozat második felével, mind a Spare megjelenésével kapcsolatban, különben az okozott károkat, különösen nemzetközi szinten, nehéz lesz ellensúlyozni."

Mindezek mellett arra is tettek utalást, hogy Meghan Markle-ék elferdítették az igazságot a sorozatukban. Azt állították, hogy a sussexi hercegné szinte semmilyen segítséget nem kapott a királyi családtól a beilleszkedéshez, viszont ez elvileg nem igaz. Egészen pontosan — szintén a forrás szerint — egy 30 pontos dossziét adtak át neki a házasságkötése előtt arról, hogyan tanuljon bele az új szerepkörébe.

Nyitókép: Getty