Kamilla és Károly király

Ezek a hírességek lesznek jelen Károly koronázásán

III. Károly királyt és Kamillát május 6-án, szombaton koronázzák meg. Az eseményen több száz vendég lesz jelen a Westminster-apátságban, köztük a királyi család tagjai, politikusok és hírességek.


Bár a helyszín 2200 vendég befogadására alkalmas, nem tudni, hogy a Buckingham-palota hány meghívót küldött ki: sok résztvevőt csak az esemény tényleges napján fognak megerősíteni − fejtegeti az Independent.

Várhatóan azok a hírességek, akik a királynő temetésén, a platina jubileumon és a legutóbbi királyi esküvőkön is jelen voltak, ott lehetnek Károly megkoronázásán is.

​1. Vilmos herceg és Katalin hercegné

Trónörökösként Vilmos és felesége valószínűleg egész nap nagyon közel lesznek a királyi párhoz. Várhatóan gyermekeikkel, a kilencéves György herceggel, a hétéves Sarolta hercegnővel és a négyéves Lajos herceggel együtt követik majd az uralkodót és feleségét a királyi menetben.

​2. András herceg

A kegyvesztett András hercegnek nem kellene részt vennie a koronázási eseményeken, miután a pedofil pénzemberrel, Jeffrey Epsteinnel való kapcsolata miatt lemondott a királyi tisztségéről. Tavaly több millió fontos egyezséget kötött Virginia Giuffre-ral, aki azzal vádolta, hogy kiskorúként szexuálisan zaklatta őt. Bár II. Erzsébet királynő temetésén jelen volt, így valószínűleg a koronázáson is ott lesz, de egyelőre nem tudni, milyen mértékben vesz részt az eseményen.

​3. Sarah Ferguson, York hercegnője

Sarah Ferguson

Fotó: Samir Hussein/WireImage/Getty Images

Egy március 6-i New York-i rendezvényen − amelyen új, A Most Intriguing Lady című romantikus regényét népszerűsítette − a házigazdának, Samantha Barrynek mesélt a királyi családdal való kapcsolatáról. Ferguson azzal viccelődött, hogy a király május 6-i koronázásán való részvétele „még eldöntendő", ugyanis még nem kapott meghívót az eseményre.

​4. Talán: Harry herceg és Meghan Markle, Sussex hercege és hercegnéje

Bár Károly király küldött meghívót, nem világos, hogy a pár elfogadja-e azt. Harry herceg Spare című memoárja után a királyi család magas rangú tagjai és Sussexék között feszült a viszony. Az esemény ugyanarra a napra esik, mint a fiuk, Archie herceg negyedik születésnapja, ami szerepet játszhat abban, hogy miért nem vesznek részt a rendezvényen. Ha el is fogadják a meghívást, nem biztos, hogy részt vesznek a hivatalos felvonuláson.

​5. Talán: Archie herceg és Lilbet hercegnő

Míg a szülők, Harry és Meghan megerősítették, hogy meghívást kaptak, azt nem tudjuk, hogy a pár gyermekei is kaptak-e meghívót.

​6. Zara és Mike Tindall

Mike \u00e9s Zara Tindall

Fotó: Max Mumby/Indigo/Getty Images

Zara Tindall, II. Erzsébet királynő unokája és III. Károly király unokahúga valószínűleg férjével, Mike-kal együtt vesz részt a koronázáson. Ő a 20. a brit trónöröklési sorban.

​7. Bear Grylls

Bear Grylls kalandor 2019-ben OBE kitüntetést kapott a királynőtől, és tavaly részt vett a temetésén is. Utána ezt tweetelte:

Ez egy olyan nap, amit soha nem fogunk elfelejteni. Egy igazán gyönyörű bizonyságtétel nemzetünk uralkodójának, Őfelségének, Erzsébet királynőnek. Nyugodjon békében. Kötelességed teljesítve. Éljen sokáig Károly király.

Várhatóan meghívást kap a koronázási ünnepségekre is.

​8. David és Victoria Beckham

David \u00e9s Victoria Beckham

Fotó: Shutterstock

A focista és egykori Spice Girl-felesége, Victoria Vilmos és Harry esküvőjén is részt vett, így várhatóan a király koronázási ünnepségére is meghívást kapnak.

​9. Sandra Oh

A Killing Eve színésznője, Sandra Oh a kanadai delegáció tagjaként vett részt a királynő temetésén. A Kanadai Rend tagjaként volt jelen Gregory Charles zenész és Mark Tewksbury olimpiai aranyérmes úszó mellett. Valószínű , hogy a koronázáson is ugyanezt a szerepet képviseli.

Nyitókép: Samir Hussein/WireImage/Getty Images