Zuhanyzás közben haját mosó nő

A dupla hajmosás lehet a nagyobb volumen titka?

Gondoljunk vissza arra, amikor utoljára fodrász szalonban mosattunk hajat. Kétszer samponoztak, igaz? Ez a nyitja mindennek.

A haj első mosása a felszíni lerakódások eltávolítására szolgál – a szárazsampon rétegei, a felesleges olajok a fejbőrről, az előző napi edzésből származó izzadság –, a második mosás pedig a maradék szennyeződések eltávolítására. Mindenki tudja, aki valaha is törölgette már a bőrét vattakoronggal arcmosás után: mindig maradnak utána is szennyeződések.

Aki hetente kevesebb mint háromszor mos hajat, és rendszeresen használ hajformázó termékeket, annak érdemes kipróbálnia a következő alkalomkor a dupla hajmosást. A haj tisztábbnak és élettel telibbnek fog tűnni utána. Ha pedig napi hajmosók vagyunk, akik nem használnak (annyi) hajformázó termékeket, vagy különösen zsíros a fejbőrük, akkor maradhatunk az egyszeri samponozásnál.

Néhány tanács a haj frissességének megőrzéséhez

  • Győződjünk meg róla, hogy a hajunk teljesen át van itatva vízzel, mielőtt sampont használnánk. Így egyenletesebb lesz az eloszlás és jobban emulgeálódik.
  • Csökkentsük a sampon mennyiségét, amit használunk. Általában egy áfonya-málna méretű mennyiség is elég vagy kicsivel több, ha hosszabb, vastagabb hajunk van.
  • Az ujjbegyeinkkel (ne a körmeinkkel!) masszírozzuk a sampont a fejbőrünkbe. Fordítsunk különös figyelmet a tarkónkra. Hajlamosak vagyunk egyenesen a fejünk tetejére menni, amikor samponozunk, de a hajunk nagy része (és az alatta megrekedt izzadság) hátul van.
  • Ha a hajvonalunk környékén felesleges olajat veszünk észre, itassuk le néhány törlőpapírral. Ez csillapítja a fényt, és segít megelőzni a pattanásokat ezen a területen. Szintén hasznos módszer, ha frufrunk van.
  • Különösen izzasztó edzésünk volt? Használjuk a hajszárító hideg fokozatát, hogy elpárologtassuk a fejbőrünkről a felesleges nedvességet.
  • Szárazsampon: ez egy gyors megoldás arra, hogy a hajmosások között felszívja az olajokat a hajból és a fejbőrből, de semmilyen módon nem tisztítja a hajat. Amikor használjuk, először rázzuk meg alaposan a flakont, majd tartsuk legalább tíz centire a hajunktól, és fújjuk be néhány, egyenletes menetben. Hagyjuk hatni néhány percig, mielőtt bemasszírozzuk a fejbőrünkbe, és befejezésként fésüljük át a hajunkon.

Nyitókép: Shutterstock