Netflix piros boríték

A Netflix megszünteti legrégebb óta működő szolgáltatását

A Netflix friss bejelentése szerint idén megszünteti a postai DVD kézbesítő szolgáltatását.


Ha hiszed, ha nem, ez a szolgáltatásuk még mindig létezett. 25 éven keresztül küldték ki előfizetők számára a filmeket, jól felismerhető piros borítékokban.

A streamingszolgáltató azonban úgy döntött, hogy 2023-ban azonban véget vet ennek az ikonikus – és valljuk be, ma már nem túl időszerű − időszaknak.

Bár a Netflix ma már tele van jobbnál jobb saját gyártású filmekkel és sorozatokkal, de kevesen tudják, hogy eredetileg egy DVD-kölcsönzőből nőtte ki magát − ennek tudatában máris érthetőbbek a piros borítékok.

1998-ban indították a postai DVD kézbesítő szolgáltatást, mellyel forradalmasították a filmrajongók médiafogyasztását. Az idő azonban gyorsan halad, a Netflixnek sem árt lépést tartania vele.

Egy évvel az indulásuk után vezették be a sajátos szolgáltatást, már ezzel is megváltoztatva az emberek filmezési szokásait. Bejelentésük szerint most postai DVD kézbesítő szolgáltatásukat leállítják.

2023. szeptember 29-én küldjük ki az utolsó piros borítékot. Öröm és megtiszteltetés volt számunkra, hogy 25 éven át kézbesíthettük a moziesteket csodálatos tagjainknak. Köszönjük, hogy részesei voltatok ennek a hihetetlen utazásnak, beleértve a piros borítékok utolsó évadát is

– írta a DVD Netflix oldala a Twitteren.

Nyitókép: Justin Sullivan/Getty Images

(Glamour)