Vilmos hercegék és Harryék sétálnak fekete kocsi előtt

Harry könyvéből kiderült: így reagáltak Vilmosék Meghan terhességére

Alig pár hete jelent meg Harry herceg Spare, azaz Tartalék című memoárja, máris minden idők leggyorsabban fogyó életrajzi könyve lett. A memoárból számos intim részletet tudhatunk meg Harry herceg életéről egészen a gyerekkorától az apaságig.


Az életrajzi könyvből a családjával való kapcsolata sem maradhatott ki, melyek közül a legtöbben most Vilmos herceggel és Katalin hercegnével lévő viszonyáról beszélnek.

A Tartalékban elmesélt négyes (Vilmos, Katalin, Harry és Meghan) közötti feszültségek mellett Harry herceg kapcsolatuk kedves pillanatairól is beszámolt. Köztük azt is felidézte, hogyan reagált testvére és sógornője arra, hogy Meghan és ő babát várnak.

„Eugénia férjhez ment, méghozzá Jackhez, és mi nagyon örültünk neki, hiszen Jack volt az egyik kedvenc emberünk. Meg és én házaspárként elindulunk az első hivatalos külföldi körutunkra, de néhány nappal elhalasztottuk az utazást, hogy ott lehessünk az esküvőn. Az esküvővel kapcsolatos különböző összejövetelek lehetőséget adtak arra is, hogy egyenként félrehúzzuk a családtagokat, és elmondjuk nekik a jó hírt”

olvasható Harry írásában, amit később így folytatott:

„Az állófogadás után, Meg és én félrehívtuk Vilmost a Szent György teremben. Egy nagy teremben voltunk, a falakat páncélruhák díszítették. Furcsa szoba volt és furcsa pillanat. Elsuttogtuk neki a hírt, Vilmos pedig mosolygott, és azt mondta, el kell mondanunk Kate-nek. Ő a szoba túloldalán volt, Pippával beszélgetett. Mondtam, hogy később is megtehetjük, de ő ragaszkodott hozzá. Így hát odamentünk és elmondtuk Kate-nek, aki széles mosollyal az arcán szívből gratulált. Mindketten pontosan úgy reagáltak, ahogy reméltem.”

Harry herceg arról a kedves pillanatról is beszámolt, mikor édesapjának, Károly királynak mondták el a jó hírt:

„Nagyon örült, mikor megtudta, hogy negyedszerre is nagypapa lesz, széles mosollyal megölelgetett.”

Nyitókép: Getty