III. Károly király

17 liter olvasztott csokoládéból készítették el Károly életnagyságú mellszobrát

III. Károly életnagyságú mellszobrát több mint 17 liter olvasztott Celebrations csokoládéból készítették el a közelgő koronázási ceremónia alkalmából.

A több mint 23 kilós mellszobrot, melynek elkészítése négy hétig tartott, csokoládé-és modellkészítők szakértő csapata tervezte, akiknek célja Károly profilképét a lehető legközelebb hozni ahhoz a képmáshoz, amely hamarosan bélyegeket, érméket és bankjegyeket fog díszíteni.

A Celebrations édességmárka különböző csokoládéi adtak édes jegyeket a mellszobor elemeihez.

Az egyenruha, amelyet Károly várhatóan a koronázáson visel majd, a szobron is szerepel, a vállrészt díszítő, úgynevezett epaulettekkel, melyek Twix, Milky Way, Galaxy és Bounty csokoládékból készültek.

Az ikonikus édességmárka egyik kedvencét, a Maltesers Teasers-t használták a galléron, a mellkas mellkasán lévő medálokat pedig többek között olyan csokoládék alkotják, mint a Snickers.

A Jennifer Lindsey-Clarke által készített ízletes alkotást nagyjából 2875 olvasztott Celebrations csokoládé felhasználásával készült.

„A csapat órákig tanulmányozta a királyról készült felvételeket, hogy megörökíthessék a valódi képmását, és a hasonlóság kísérteties. A Celebrations lényege, hogy összehozza az embereket, és nagyon örülünk, hogy ezt az alkalmat megoszthatjuk az ország számos csokoládérajongójával”

– mondta Emily Owen, a Celebrations vezető márkamenedzsere.

A Celebrations megrendelésére készült szobor a Mars Wrigley UK Slough-ban található székhelyén lesz kiállítva.