Károly király

Senki sem akar fellépni Károly koronázásán — ezek a sztárok utasították vissza

Károly király koronázása hamarosan megrendezésre kerül, de úgy tűnik, egy híres énekes sem vállalkozik fellépőnek. Mi lehet ennek az oka? Alábbi cikkünkben eláruljuk, kik utasították eddig vissza a felkérést, és hogy mivel magyarázták a döntésüket.


II. Erzsébet halála után fia, III. Károly király lépett a trónra. A hivatalos koronázási ceremónia május hatodikán kerül megrendezésre. Az esemény menetével és részleteivel kapcsolatban az új uralkodó számos változtatást eszközölt. Mivel hasonló ünnepség utoljára nagyjából 70 évvel ezelőtt volt, így nem meglepő, hogy egy kicsivel modernebb köntösbe szeretné öltöztetni.

Éppen ezért többek között a ceremónia hosszát, illetve a vendéglistát is lerövidíttette. Mindezek mellett több vallás képviselőit is meginvitálta. A zeneválasztás tekintetében törekedett arra, hogy apja, Fülöp herceg előtt tisztelegjen. Kapcsolódó cikkünket itt tudod elolvasni.

A szervezők világhírű énekeseket kértek fel fellépőnek, viszont nagyon sokan visszautasították a lehetőséget. Adele, Elton John, Harry Styles, a Spice Girls és Robbie Williams is inkább távol maradnak a koronázástól. Szakértők szerint azért döntöttek így, mivel a fellépésük után együtt emlegetnék a nevüket a királyi családdal, ami az utóbbi évek botrányai miatt nem lenne túlságosan bölcs döntés karrierszempontból.

Az énekesek közül a legtöbben nem indokolták meg a döntésüket. Elton John képviselői a túlságosan zsúfolt menetrendre hivatkoztak.

Egy meg nem nevezett vezető az egyik nagy brit PR-cégnél így nyilatkozott a témáról:

„Ezek a nagy szimbolikus asszociációk nagy súllyal bírnak, és szó szerint félkövérrel és aláhúzással kerülnek be a történelemkönyvekbe. Megértem, hogy miért van nagy PR-vita arról, hogy a művészek megteszik-e vagy sem.

Károlynak nincs olyan öröksége, amihez bárki is igazodni akarna. A televízió közvetíti, így sokan hallják majd a dalokat, persze, de a hosszú távú PR-stratégia szempontjából nem tudom, hogy a fellépés pozitívan járulna-e hozzá egy művész narratívájához, hacsak nem áll ki határozottan a monarchia mellett."

Kétségtelen, hogy András herceg szexuáliszaklatás-botránya, Harry hercegék költözése, illetve a sussexi pár utóbbi időben megjelent tartalmai rossz színben tűntették fel a brit monarchia vezetőit. A királynak és segítőinek tovább kell kutatniuk, hogy megfelelő fellépőket találjanak a nagy nap megünnepléséhez.

Nyitókép: Getty

Forrás: Page Six