Nő és férfi randiznak egy kávézóban

Ezeket tudnod kell, mielőtt egy elvált férfival randizol

Bár elsőre megijeszthet minket, ha elvált férfival készülünk randevúzni, gondoljunk arra a megnyugtató tényre, hogy a volt házassága azt bizonyítja, hogy képes hosszútávra elkötelezni magát. Vannak azonban tények, melyekkel jó ha tisztában vagyunk, mielőtt randira indulunk egy elvált emberrel.


Íme négy dolog, amit érdemes átgondolni, mielőtt randizol valakivel, aki válófélben van, vagy nemrég vált el.

Időzíts jól!

Ha olyasvalakivel randizol, aki épp most megy keresztül egy váláson, ott az időzítés a legfontosabb. Meglepő lehet, de már egy hónap is rengeteget számíthat ebben az érzékeny időszakban.

Egy olyan pasival randizni, aki a válás korai szakaszában van, sokkal nehezebb, mint olyannal, aki már majdnem véget is ért a folyamattal. A válással való foglalkozás közben sok érzelmen esik át, így nehéz neki egy új, egészséges kapcsolatot kialakítani.

Szóval érdemes várni erre a pasira. Ha tényleg tetszel neki, megvár.

Készülj fel az exes sztorikra!

Egy friss szakításon átesett pasi is képes sokat beszélni az exéről, hát, ha még az a felesége is volt. Jobb, ha erre előre felkészülsz és türelmesen végig hallgatod a történeteit az előző kapcsolatáról. Azonban ezeket a történeteket ne elemezd túl, és ne stresszelj rajtuk. Ez egy átmeneti állapot, amiben türelemmel kell támogatnunk a másikat.

Ne kapkodj!

Ne siettesd a dolgokat. Az életének ezen pontja roppant érzékeny, így teljesen érthető, ha nehezen nyílik meg neked, ezt pedig el kell fogadnod. Légy türelmes és várd ki, míg magától képes kitárulkozni neked.

Kapcsolj lassabb tempóba, sőt, jelezd felé is, hogy úgy gondolod, ez a jó irány kettőtöknek. Ne akard, hogy veled pótolja azt, amit most elvesztett. Hagyj neki időt arra, hogy feldolgozza a vele történteket.

Kérd őt teljes őszinteségre!

Nagy valószínűséggel magától nem fogja neked őszintén elmondani, ha hiányzik neki az exe, vagy ha fáj neki a válás. Légy jó partner és bíztasd őt arra, hogy legyen veled teljesen őszinte. Tudasd vele, hogy te ítélkezés mentesen meghallgatod az ő fájdalmait, érzéseit.

Ha teret adsz a partnerednek arra, hogy őszintén kitárulkozzon neked, az csodákat tesz majd a kapcsolatotokkal. Óvakodj azonban a terapeuta szereptől, de ez nem jelenti azt, hogy nem oszthatja meg veled, ha nehéz napja van.

Nyitókép: Shutterstock

(YourTango)