Férfi befogja a nő szemét és egy csokor virágot ad neki

Dolgok, amiket a férfiak tesznek, ha fülig szerelmesek

„Szeretlek.” Ennek a nyolcbetűs kis szónak rengeteg jelentése van, és ha először mondjuk ki őket egy kapcsolatban az igen ijesztő lehet. Ezért sokszor, főként a férfiak várnak ezzel, amíg biztosak nem lesznek a dolgukban. Vannak azonban árulkodó jelek, amik lebuktathatják a férfiakat, még mielőtt színt vallanának.


Tehát ha szeretnéd tudni, hogy párod szerelmes-e már beléd, anélkül, hogy megvárnád míg kimondja, akkor érdemes ezekre az apró, de ugyanakkor szembetűnő jelekre odafigyelni.

Tünetek

Az érzéseink teljesen természetesnek tűnnek számunkra, de a színfalak mögött testünk rengeteg kémiai reakción megy keresztül. Nem véletlen, hogy számtalan költő a szerelmet a droghoz hasonlítja.

Ha egy férfi szerelmes lesz, az számára szinte olyan érzés, mintha drogfüggő lenne. Az agyunk ilyenkor olyan vegyi anyagokat hoz létra, mint a dopamin, az oxitocin és az adrenalin. Ezek segítenek abban, hogy kötődj a partneredhez, és minél több időt töltötök együtt, ez annál inkább fokozódik.

Ezen kívül fizikai tüneteket is produkál a szerelem, amit észrevehetsz. A szerelmesek gyakori buktató jele a kipirosodott arc, tág pupilla izzadt tenyér és szapora szívverés.

Megváltozik a hangja

Mostanra már tudod, hogy a tested sok változáson megy keresztül, amikor szerelmes leszel. De azt tudtad, hogy még a hangod is megváltozhat? Gondolj csak egy olyan pillanatra, amikor egy barátoddal voltál pont akkor, amikor a számodra fontos illető felhívott. Ugye, hogy megváltozott a te hangod is?

Korábban végeztek tanulmányokat a szerelem hangra gyakorolt hatásairól és az emberek mindössze két másodpercnyi hangfelvétel meghallgatásával meg tudták állapítani, hogy az illető egy barátjával, vagy a szerelmével beszél-e.

Szóval ha egy férfi szerelmes beléd, akkor észreveheted, hogy a hangja megváltozik, mikor veled beszél.

Alvászavar

A szerelmes férfiak sokkal kevesebbet alszanak, mint nemszerelmes társaik, bár az alvásuk ettől függetlenül gyakran kiváló minőségű. Ez megmagyarázhatja, hogy miért küld neked furcsa időpontokban üzenetet a párod.

Ez azért van, mert mielőtt elaludnának az ágyban újra és újra lejátsszák fejükben a nagyszerű napot, amit együtt töltöttetek. Szóval az a férfi, aki nem tud elaludni éjszaka, lehet, hogy csak szerelmes.

man holding woman Photo by Kenny Eliason on Unsplash