Szex és New York szereplők

Ezek voltak 2021 legfontosabb popkulturális eseményei

A világjárvány második évébe érve a címlapok legtöbbször a vakcinák és a fertőzésszámok körül forogtak, de szerencsére a hírességek idén sem hagytak minket unatkozni, valamint annyi sikeres sorozat, film és zene készült, amiket hosszú évekig emlegetünk majd.


Meghan Markle és Harry herceg megdöbbentő interjúja Oprah-val

A brit monarchiának mindig is volt egy olyan alapelve, hogy a rossz dolgokra, a családon belüli problémákra nem fektettek nagy hangsúlyt, elfedték ezeket a világ elől. Diana hercegné 1992-es interjújában bevallotta, hogy házasságában volt egy harmadik személy is, ezzel pedig első olyan tagja volt a családnak, aki hajlandó volt ilyeneket is megosztani a néppel.

Idén Meghan Markle és Harry herceg egy Oprah-nak adott interjúban vallottak arról, hogy a család mennyire nem mutatott támogatást irányukba. Arról is szó esett, hogy egy rokon nehezményezte gyermekük várható bőrszínét, még az előtt, hogy megszületett volna. Az adás két lebilincselő órán keresztül tartott, és 17 millió megtekintőt vonzott a képernyők elé.

#FreeBritney

2021-ben végre közismerté vált ez a fogalom, és megkezdődött a pereskedés a popsztár és apja között. BritneySpears egy bírósági nyilatkozatban leírta, hogy az apja által felügyelt idő alatt hogyan volt ellenőrizve munkája és a pénzügyei.

A New York Times Framing Britney Spears című dokumentumfilmje egy új szemszögből mutatja be, hogyan is kellett Britney-nek megküzdenie a híresség súlyával, az ebből következő depresszióval és azzal, hogy tulajdon apja évekig kihasználta és kizsigerelte őt.

Bennifer 2.0

Jennifer Lopez és Ben Affleck hosszú ideje kerülgették már egymást 2002-es sikertelen kapcsolatuk óta, most viszont, közel húsz hosszú év után újra egymásra találtak, és néhány hónapja vörös szőnyeges megjelenésekkel tették nyilvánossá kapcsolatukat.

Simone Biles és Naomi Osaka megjegyzései a mentális egészségről

Mindkét tehetséges sportoló visszalépett egy-egy rangos versenytől a mentális egészségük megóvására hivatkozva. Bátor lépésükkel példát mutattak ne csak az afroamerikai és ázsiai közösségnek, hanem minden embernek szerte a világon.

Biles egyike volt annak a több mint 150 nőnek, akiket a korábbi csapatorvos, Larry Nassar szexuálisan zaklatott A történtek óta még mindig nem történt haladás az ügyben, így egyértelmű, hogy nem akart résztvenni az olimpián — írta a Vogue.

A Grand Slam-győztes teniszező, Naomi Osaka a francia nyílt teniszbajnokságtól lépett vissza, mert csapata nem engedte, hogy kihagyja a mérkőzések utáni sajtóinterjúkat. Az eddigi években komoly depressziós tünetekkel küzdött a média miatt, és sokáig tartott ennek a legyőzése, ezért nem is szeretné újra kitenni magát ennek .

Squid Game

Az első koreai sorozat, ami kitörő sikert ért el a Netflix kínálatában. A különleges történetszálon végigkövethetjük azt, hogy az embereknek mennyivel fontosabbak sokszor az anyagi javak, mint maga az élet. A pénz szinte istenségként jelenik meg a játékosok szemében, ezért pedig saját magukat is képesek feláldozni. A széria az egész világon ismert lett, és hatalmas rajongótáborra tett szert, így kétségtelen, hogy hosszú évek múlva is újra fogják nézni és beszélni fognak róla.

A Fehér Lótusz

A nyár sorozata lehengerlő szereplőgárdával robbant be a köztudatba. A sztori középpontjában egy csodaszép szálloda áll, aminek személyzete kiszolgálja az érkezett vendégeket. A nézők a karakterek személyiségjegyei miatt kezdtek bele a szériába, aztán a vendégek és a személyzet közötti osztályfeszültség, a kapitalizmus és a gyarmatosítás témájára igazán emlékeztető szál miatt maradtak az utolsó részekig.

The Beatles: Get Back

Peter Jackson rendezte ezt a dokusorozatot, ami egy bensőséges, intim portré a világhírű zenekar, a Beatles életéről, alkotófolyamatairól, valamint konfliktusairól. A történet a Let It Be forgatása és a londoni Apple Corps főhadiszállásán való fellépés készületei közben bontakozik ki 1969 januárjában. Egy évvel később a zenekar feloszlott. A feszültség szinte tapintható, a tagok azonban semmi idegességet nem mutattak a külvilág felé, mindig legjobb barátokként, szinte testvérekként lehetett őket látni.

A Szex és New York visszatérése

Több generációra is nagy hatással volt a széria, és rengeteg ember nem tudta magát túltenni azon, hogy véget ért a történet. Több Instagram profil is rendszeresen posztol arról, hogy milyen is lenne a főszereplők élete, ha még tartana a sztori. A fanoknak nem kellett tovább ilyeneken gondolkodniuk, hiszen az év legnagyobb visszatéréseként a széria kapott egy streaming folytatást, így újra a megszokott csapattal tölthetnek egy kis időt.


Nyitókép: HBO