nő alszik mosolyogva

A francia nők sajátos trükkel érik el, hogy jobban aludjanak

A francia nőknek van egy sajátos hackjük, amivel jobban alszanak éjszaka, és ennek köze van az illatokhoz.


Nem csoda, hiszen a franciáknak hosszú történelme van a parfümökkel és a kesztyűk vagy zsebkendők illatosításával. Most itt az ideje, hogy beszéljünk a parfümök használatának előnyeiről a jobb alvás érdekében.

Ahogy Violette francia sminkmester 2016-ban az Into the Glossnak elmondta, a családjában a nőknél hagyomány a lefekvés előtti parfümhasználat, és az éjjeliszekrényéről sosem hiányzik az El Nabil, egy fehér pézsma, amelyet Marokkóban vásárol, és mindenhol magánál tart.

Használom a Lipstick Rose-t is Frederic Malle-tól, de éjszakára mindig pézsmát használok

− mondta. Mathilde Thomas, a Caudalie bőrápoló márka alapítója szintén azt írja A francia szépségmegoldás című könyvében, hogy a párnájára kamilla, bazsalikom, levendula és menta illatát fújja, hogy ellazuljon.

​A parfüm segít elválasztani a nappalt és az éjszakát

Sylvie Durcudoy-val, a Dior Beauty kommunikációs igazgatója bevallotta, hogy míg nappal egy meglehetősen erős pacsuli parfümöt használ, addig este egy frissebb illatot választ (konkrétan az Eden-Roc-ot a Diortól).

egy n\u0151 parf\u00fcm\u00f6t f\u00faj mag\u00e1ra

Fotó: Shutterstock

Számára ez a szokás az aromák felidéző erején és az érzéseket kiváltó képességükön alapul. A szaglás az egyetlen olyan érzékszerv, amely közvetlenül az agy érzelmi részéhez, a limbikus rendszerhez kapcsolódik, így a különböző parfümök használata a kívánt érzésektől függően nagyszerű ötlet.

Különösen, ha ez minden este ugyanazzal az illattal ismétlődik. A napi nyüzsgés után ez a lefekvés előtti rituálé jelzést küld az agynak, hogy repülőgép üzemmódba kapcsoljon

− mondja Durcudoy.

Hozzátette, hogy a parfümnek hatalma van az érzelmeink és a hangulatunk felett. Az agyunk minden illatot egy-egy élményhez, emlékhez, helyzethez társít. Ezért van az, hogy bizonyos illatok egy biztonságos és boldog helyre helyeznek minket.

​A megfelelő illat

Minden az ízléstől és az érzelmektől függ, mert az illatok más-más érzelmeket válthatnak ki belőlünk, attól függően, hogy milyen emlékek kötődnek hozzájuk. Ideális, ha az alváshoz olyan parfümöt választunk, ami nagyon különbözik attól, amit napközben viselünk, így az agyunk azonnal a pihenés jeleként értelmezi.

Az Eden-Roc egy olyan illat, amely a francia Riviéra gondtalan életstílusa előtt tiszteleg. Mediterrán illatok kombinációja sós beütéssel. Talán az elmém a tengerparti nyári szunyókálásra asszociál, és azonnal egy békés, nyugodt helyre visz

− tette hozzá Durcudoy Ami a modus operandi-t illeti: nagyvonalúan fújd be vele az egész tested, hogy beleolvadjon a bőrödbe.

Forrás: Glamour

Nyitókép: Getty Images