egy kitárja a karjait a természetben

Indul az asztrológiai újév – ezt tartogatja számodra

A világ tele van lehetőséggel, hogy újradefiniáld magad. A változás eredendően kapcsolódik az emberi mivoltunkhoz, attól a pillanattól kezdve, hogy megszületünk, egészen addig a napig, amikor az utolsó lélegzetünket vesszük.


Bár bevett szokás, hogy a naptári újév napját arra használjuk, hogy elindítsuk azokat a nagy változásokat, amelyeket magunkban vagy az életünkben szeretnénk véghezvinni, az asztrológiai újév is alkalmas erre. Ez minden évben a tavasz kezdetén érkezik, egybeesik a Kos évszak kezdetével és a tavaszi napéjegyenlőséggel, amely idén 2024. március 19-én következett be.

Az asztrológiai újév beköszöntével a nyári napfordulóig (amely 2024. június 20-án lesz) minden nap növekszik a nappali órák száma, jelezve szellemi újjászületésünket.

Ahogy az új rügyek kipattannak, és a színek visszatérnek a természetbe, mi is új erőre kapunk − és nem csak a sok extra napsütés miatt. Az asztrológiai újév és a Kos-szezon kezdetének kozmikus energiája a dolgok beindításához, az újrakezdéshez és a nagy, merész lépések megtételéhez is kapcsolódik.

​Mi az asztrológiai újév?

Az asztrológiai újév egy új állatövi ciklus kezdetét jelzi, amely kozmikus friss levegőt biztosít számunkra. Ez a ciklus követi a Napot, amint az a kozmoszt átszelve áthalad a 12 állatövi csillagkép mindegyikén.

Ilyenkor a Nap kilép a naptár utolsó állatövi jegyéből, a Halakból, és ismét az első állatövi jegybe, a Kosba lép. Míg a Halak egy érzelmekre hangolt vízjegy, és álmodozó hajlamú, addig a Kos egy erőteljes tűzjegy, amelyet az intenzív Mars ural. A Napnak az előbbiből az utóbbiba való átlépése hajlamos arra, hogy egy erős lökéssel indítsa be a Kos energiáját, és felébreszt bennünket a Halak évszakot jelentő spirituális álmodozásból.

Az asztrológiai újév kivezet minket a sötét időszakból, és segít újra fellélegezni. A Halak évszak végére érzelmileg és lelkileg kimerültnek érezhetjük magunkat, mivel ez a jegy hajlamos arra, hogy sok időt töltsön a saját fejében és szívében. A Kosban érkezik a megkönnyebbülés és az előrehaladás felszabadító érzése.

A Kos jegye jellegzetes tulajdonságai közé tartozik a bátorság, az önérvényesítés és az úttörő buzgalom.

Olyan, mint a szikra, amely elindítja a zodiákust, majd minden egymást követő jegy tanul az előző tanulságaiból. A Kos évszakra tehát úgy is gondolhatunk, mint ennek a folyamatnak a kezdetére.

​Hogyan fogadjuk a 2024-es asztrológiai új évet?

egy n\u0151 \u00fcl feh\u00e9r ruh\u00e1ban \u00e9s kez\u00e9ben tartja a Holdat, m\u00f6g\u00f6tte az \u00e9gbolt

Fotó: Shutterstock

Az asztrológiában ez az égi átmenet sokkal többet jelent, mint egy naptári változást; a spirituális megújulás mélyreható lehetőségét testesíti meg. Bár bizonyos csillagjegyekre, például a tűz jegyű Oroszlánra és Nyilasra különösen nagy hatással lehet a Kos évszak hajnala, a 2024-es asztrológiai újév körül mindannyian motivációs hullámot érezhetünk.

Ez az időszak ideális arra, hogy új projektekbe vágjunk bele, új célokat tűzzünk ki, elhagyjuk a minket már nem szolgáló szokásokat, és elfogadjuk a változást. ilyenkor készíthetünk hangulattáblát, vagy megszabadulhatunk porosodó kacatjainktól.

Elgondolkodhatsz azon is, hogy milyen lépéseket tettél a személyes fejlődésed irányába a most véget érő asztrológiai év során, majd ezt a fejlődést motivációként használhatod arra, hogy új célokat tűzz ki az előtted álló évre.

Számíthatsz még a közeljövőben az újító Uránusz és az álmodozó Neptunusz ritka együttállása április 20-án, valamint a jótékony Jupiter május 25-én az Ikrek jegyébe való átlépésére, ami szerencsét hozhat az élet Ikrek által uralt területeken, például a kommunikációban.

Az asztrológiai új év és az ezzel egybeeső tavaszi napéjegyenlőség minden csillagjegyre hatással lesz, és mindannyiunkat új útra indít. De ha úgy tűnik, hogy ez az út nem dübörögve kezdődik, tudd, hogy az sem baj.

Ha még kimerültnek érzed magad a hosszú téli időszak miatt, ne erőltesd, hogy egyik napról a másikra hatalmas változásokat hajts végre. Inkább sütkérezz az előttünk álló fényesebb évszak ragyogásában, és vigasztald magad azzal a ténnyel, hogy az előttünk álló friss asztrológiai évben még bőven lesz lehetőség arra, hogy felrázd a dolgokat. Nem kell kapkodni!

Forrás: Well+Good

Nyitókép: Shutterstock