Margot Robbie a Barbie című film promóciós körútján 2023. július 13-án Londonban

Ezt gondolja Margot Robbie arról, hogy nem jelölték Oscarra a Barbie-ért

Múlt héten jelentették be a 2024-es Oscar-jelöléseket, de sem a főszereplő Margot Robbie, sem pedig Greta Gerwig rendező nem szerepel a listán. A Kent alakító, legjobb férfi mellékszereplő-jelölt Ryan Gosling csalódottságát fejezte ki, szerinte ugyanis nincs Ken Barbie-nélkül. Most Robbie is elmondta a véleményét.„Nyilvánvalóan úgy gondolom, hogy Greta [Gerwig] rendezőként is jelölést érdemelne, mert amit ő csinált, az egyszeri a karrierjében, egyszeri az életben, amit véghezvitt, az tényleg az”

– mondta Margot Robbie a Barbie nemrégiben tartott SAG vetítésén, majd hozzátette, hogy ez egy hihetetlen év volt az összes film számára.

„Nem lehet szomorúnak lenni, amikor tudod, hogy ilyen áldott vagy”

– mondta egy panelbeszélgetésen, és kifejtette, hogy valójában nagyon örül a film meleg fogadtatásnak.

„Több mint extázisban vagyok, hogy nyolc Oscar-jelölést kaptunk, ez annyira vad...Elhatároztuk, hogy olyasmit csinálunk, ami megváltoztatja a kultúrát, hatással van a kultúrára, egyszerűen csak valamilyen hatást gyakorol. És máris megtette ezt, és még annál is többet, mint amiről valaha is álmodtunk. És ez valóban a legnagyobb jutalom, ami ebből az egészből származhat.”

Ezt is olvasd el: Oscar-irónia: sem Margot Robbie-t, sem Greta Gerwiget nem jelölték a díjra

A Barbie is versenyben van a legjobb filmért járó Oscar-díjért, és mivel Robbie a film egyik producere, technikailag ő is Oscar-díjat kap, ha az alkotás győz, írja a brit Glamour magazin. Gerwiget a legjobb adaptált forgatókönyv díjáért jelölték.

Bár Robbie játszotta már Harley Quinnt, és jelölték már a legjobb színésznőnek (Én, Tonya), valamint a legjobb női mellékszereplőnek (Botrány) járó Oscar-díjra is, mint mondta, még sose volt részese ilyesminek.

„Ilyennek nem. Csináltam már képregényes dolgokat, és az nagy visszhangot váltott ki, de ez teljesen más érzés volt. Még mindig nagyon más érzés. És nem is tudok olyanra gondolni, amikor egy filmnek ilyen hatása lett volna a kultúrára. És csodálatos a vihar magjának lenni”

– fogalmazott.