nő nézi a telefonját a repülőgépen utazás közben

3 varázslatos hely, ahová biztonságosan elutazhatsz nőként tavasszal

Míg régebben furcsán néztek az egyedül utazókra, manapság már egyre népszerűbb szóló nyaralásba vágni. Ha már régi vágyad, hogy egyedül látogass el egy idegen országba, akkor mutatjuk, hogy mely úti célok és programok nyújtanak a legnagyobb biztonságot a szólóban utazó nők számára.


1. Izlandi autózás

Az izlandi Seljalandsfoss v\u00edzes\u00e9sFotó: Shutterstock

A biztonsági kérdés az egyik legfontosabb az egyéni nyaralások során, ezért érdemes a világ egyik legbiztonságosabb országába utazni, mely nem más, mint Izland. Repülj el Reykjavikba, majd bérelj autót, és indulj útnak. Izland kiválóan alkalmas hosszú, lélekemelő autózásra - és ha egyedül utazol, akkor sokkal kényelmesebben félreállhatsz, akár ötpercenként is fotózni a lélegzetelállító vízeséseket és gleccsereket. Az ország nagy részét a Ring Road (1-es út) mentén láthatod, de ha szorít az idő, a Golden Circle útvonal mentén megnézheted Izland déli részének legnagyobb slágereit, például Thingvellirt, Geysirt és Gullfossot.

2. Kerékpározás az olasz Dolomitokon keresztül

an aerial view of a mountain range with treesPhoto by Eleonora Gaini on Unsplash

A kerékpáros túrák tökéletesek a szóló utazók számára, mivel rengeteg időt tölthetünk ilyenkor a gondolatainkkal, miközben egy biciklicsoporttal együtt utazhatunk. Számtalan utazásszervező van, akik a kerékpártúrákra specializálódtak, de próbálj meg olyan csoportot keresni, amelyik az egyedül utazókra specializálódott. Egy ötnapos túra az olasz Dolomitokban, ahol a 220 mérföldnyi kihívást jelentő utat a környező hegyek és csillogó tavak szépsége ellensúlyozza, remekül feltölti az embert.

3. Tanulj meg spanyolul Costa Ricán

lake at the center of mountain at daytimePhoto by Alex Ip on Unsplash

Ha egy baráttal utazol külföldre, akkor valószínűleg végig csak magyarul fogtok beszélgetni egymással. Ezzel szemben, ha egyedül látogatsz el Costa Ricára, akkor kénytelen leszel más nyelveken beszélni. Az egyik legjobb módja a nyelvtanulásnak az, ha környezetet váltunk. Costa Rica homokos tengerpartjai pedig kínálnak nyelvtanfolyamokat is, nem csak napsütést és fürdőzést.

Az Intercultura nyelviskola különböző spanyol programokat kínál minden korosztály számára (csoportos és magánórákat egyaránt), amelyek vagy Heredia városában, vagy az iskola Samara Beachen található vízparti kampuszán zajlanak.


Fotó: Shutterstock
(Traveler
)