Angelina Jolie Brad Pittet okolja a Bell-féle bénulásáért

Angelina Jolie Brad Pittet okolja a Bell-féle bénulásáért

Angelina Jolie nemrégiben elárulta, hogy a Brad Pittel történő válása miatti stressz okozta nála a Bell-féle bénulást.


A 48 éves színésznő a WSJ magazinnak adott, december 5-én megjelent interjújában nyíltan beszélt egészségi állapotáról. A Bell-bénulásáról - egy neurológiai rendellenességről, amely átmenetileg megbénítja az arc egyik oldalát - Jolie elárulta, hogy a Brad Pittel történő válása okozta.

„A testem nagyon erősen reagál a stresszre”

– mesélte Jolie, miközben arról beszélt, hogy rettegett attól, hogy Maria Callas operaénekesnőt alakítja egy készülő filmben.

„A vércukrom fel-le ugrál. Hat hónappal a válásom előtt hirtelen Bell-bénulásom lett.”

Az Oscar-díjas színésznő először 2017-ben fedte fel, hogy Bell-bénulást diagnosztizáltak nála, egy nehéz év közepette, miután szakítottak Pittel. Korábban a Vanity Fair magazinjának mesélte el, hogy a családi és párkapcsolati problémák okozta stressz miatt alakult ki nála az arcbénulásos állapot.

„Néha a családos nők saját magukat a sor legvégére helyezik, amíg ez nem teszi tönkre az egészségüket”

– mondta akkor a színésznő.

Jolie 2016 szeptemberében adta be a válókeresetet Pitt ellen két év házasság és 12 együtt töltött év után. Az egykori pár hat gyermek szülei: a 22 éves Maddox, a 19 éves Pax, a 18 éves Zahara, a 17 éves Shiloh, és a 15 éves ikrek, Knox és Vivienne. A pár azóta válóperekbe keveredett a gyermekelhelyezéssel és a különböző ingatlanjaik feletti nézeteltérésekkel kapcsolatban.

Ami a gyermekeiket illeti, Brad Pitt 2021 májusában kapta meg hat gyermekük közös felügyeletét. Alig egy hónappal később egy kaliforniai fellebbviteli bíróság kizárta a Pitt és Jolie ügyében alkalmazott magánbírót. Jolie jelenleg egyedüli felügyeleti joggal rendelkezik gyermekeik felett, míg Pittnek láthatási joga van.

Nyitókép: Getty