Ruby Barker a Bridgerton egyik jelenetében

A Bridgerton sztárja a Netflix csapatát okolja mentális egészsége romlásáért

A Bridgerton sztárja, Ruby Barker a Netflixet támadja amiatt, ahogyan szerinte bántak vele a sikeres drámasorozat első évadának forgatása után, amelyben a Featherington unokatestvérét, Marina Crane-t alakítja.


Az Oxfordi Egyetem LOAF podcastjában való megjelenése során a színésznő arról beszélt, hogy két pszichotikus törést is átélt, egyet 2019-ben, miután befejeződött a Bridgerton első évadának forgatása, egyet pedig 2022-ben. Azt állította, hogy „semmilyen támogatást" nem kapott a Netflix-től vagy Shonda Rhimes produkciós cégétől, a Shondalandtól.

Sem a Netflix, sem a Shondaland részéről nem jelentkezett egyetlen ember sem, hogy mióta két pszichotikus szünetet éltem át a sorozat miatt, megkérdezze, jól vagyok-e, vagy hogy hasznát venném-e bármilyen utógondozásnak vagy támogatásnak

− mondta.

Ruby a továbbiakban leírta a forgatás alatti „romló" állapotát, amelyet a karaktere „elidegenedése" csak tovább rontott. Marina teherbe esik egy férfitól, akit nem ismerünk meg a sorozatban, és kénytelen titokban tartani a dolgot, és megpróbál találni egy férfit, aki feleségül veszi, mielőtt a Ton rájönne, hogy gyermeket vár.

A forgatás alatt egyre rosszabbul voltam. Nagyon gyötrelmes volt számomra, mert a karakterem ennyire elidegenedett, ennyire kiközösített volt, és egyedül volt a szörnyű körülmények között

− mondta Ruby.

A továbbiakban azt állította, hogy mentális egészségügyi problémáit a főnökök „eltussolták" a sorozat megjelenésének időzítése miatt, annak ellenére, hogy kórházban is kezelték.

A sorozat megjelenése előtt épp csak kijöttem a kórházból, az Instagram-követőim száma egyre nőtt, és rengeteg elfoglaltságom volt. Az életem egyik napról a másikra drasztikusan megváltozott, és még mindig nem volt támogatás. Szóval nagyon-nagyon keményen próbáltam úgy tenni, mintha minden rendben lenne, mintha tudnék dolgozni, és mintha nem lenne probléma

− mondta.

Még 2022 májusában Ruby egy videót tett közzé az Instagramján, amelyben részletesen beszámolt a kórházi kezeléséről, és azt állította, hogy „nagyon hosszú ideje nagyon rosszul volt", és „Bridgerton óta küzdött". A videóban köszönetet mondott a Netflixnek is, amiért „megmentette" azzal, hogy szerepet kapott a Bridgertonban.

Jelenleg kórházban vagyok, de hamarosan hazaengednek, és remélhetőleg folytathatom az életemet. Tomboltam, dühös voltam, az összes generációk közötti trauma össze volt bennem kötve. A világ súlyát cipeltem a hátamon, és most ott tartok, hogy megvan a diagnózis

− posztolta akkor a közösségi médiában.

Most egy podcast-interjú során reflektált arra, hogy a saját életének egy nagyon stresszes időszakában népszerűsítette a műsort, valamint arra, hogy attól félt, hogy a kritikái miatt „soha többé nem fog dolgozni".

Forrás: Glamour UK

Nyitókép: Profimedia