bridgerton csalad

9 meglepő tény, amit még a legnagyobb Bridgerton-fanok sem tudnak

Mindenki keresse elő a tiaráját, mert a héten érkezik A Bridgerton család második évada! Addig is, üssük el az időt a következő érdekességekkel, amik garantáltan meglepetést okoznak még a legnagyobb rajongóknak is.

1. Julie Andrews a narrátor

Lady Whistledown valódi kiléte és az ő gondolatait közzétevő narrátor a legkevésbé sem egyeznek. De nem csoda, hogy ismerősnek tűnt a hang azoknak, akik szinkron nélkül nézik: A muzsika hangjából és a Mary Poppinsból ismert Oscar-díjas színésznő, Julie Andrews szájából hangzanak el a szaftos pletykák.

Ez is érdekelhet:
Minden, amit az új Bridgerton-évadról tudni lehet

2. Ugyanaz készítette, mint az Inventing Annát

shonda rhimes

Fotó: Instagram/archdigest

Shonda Rhimes egy igazi sorozatgéniusz: neki köszönhetjük A Grace klinikát, a Botrány és az idei év eddigi egyik legnagyobb szenzációját, az Inventing Annát, amely egy gátlástalan álörökösnő "karrierjét" mutatja be, hogy hogyan csavarta az ujja köré a teljes New York-i elitet. Szerencsére további izgalmakat is várhatunk Rhimestól, ugyanis még 2017-ben egy 15 millió dollár értékű szerződést kötött a Netflixszel. Már azt is tudni, hogy a következő sorozata a The Residence címet viseli majd, és a Fehér Házban játszódik, egy gyilkossággal a középpontjában.

Ez is érdekelhet:
Shonda Rhimes lakása olyan, mintha csak A Bridgerton család egyik díszlete lenne

3. 8 regényből áll az alapjául szóló könyvsorozat

brodgerton csalad konyv

Fotó: Gabo kiadó

Aki nem bírja kivárni, hogy a Netflixen nézze meg a család tagjainak a kalandjait, az könyvben is elolvashatja őket, ugyanis már nyolc része jelent meg a Julia Quinn által könyvsorozatnak. Ez legalább garantálja azt is, hogy egy darabig még biztosan nem fut ki a megfilmesítendő alapanyagból a tévés széria sem.

4. Charlotte királynő egyáltalán nem szerepel a regényekben

Az egyik legnagyobb forma az excentrikus szokásokkal és furcsa parókával bíró királynő, aki sok ember legfőbb gyanúsítottja volt Lady Whistledown kilétével kapcsolatban. Szatirikusan jeleníti meg a brit uralkodókat, sok csavart és még annál is több vicces beszólást köszönhetünk neki. Még Julia Quinn, a fent említett regények szerzője is elismeri, mennyire jó ötlet volt a karakter létrehozása.

5. Daphne haját Audrey Hepburn isnpirálta

A főszereplő hajáért és sminkjéért felelős Marc Pilchernek már az első találkozáskor feltűntek a Daphnét alakító Phoebe Dynevor karakteres szemöldökei, nagy szemei és törékeny alkata, ami egyből Audrey Hepburnre emlékeztette, így a 20. századi ikon jellegzetes, göndörített frufruját álmodta meg Daphnénak.

6. Lady Featherington haját pedig Elizabeth Taylorról mintázták

Lady Featherington az egyik legkevésbé kedvelhető karakter a sorozatban, számító, és szereti mindig megkeverni a szálakat, ráadásul az ízlése is pocsék, szegény lányait is nevetségesen harsány színű göncökbe kényszeríti. Magasra tornyozott vörös parókájához Elizabeth Taylortól vették az inspirációt, aki az 50-es években gyakran szintén magasra tornyozott vörös frizurával mutatkozott.

7. Az első évad 5000 db jelmezt vonultat fel

A szereplőket sosem láttuk kétszer ugyanabban a ruhában, ráadásul rengeteg báli- és egyéb tömegjelenet van, amely rengeteg ember öltöztetését igényelte. Csak Daphnét 104 különböző outfitben láthattuk! 200 ember 5 hónapon át dolgozott rajtuk.

8. Regé-Jean Page "kreatív okok" miatt távozott

Eredetileg nem szerették volna kiírni az első évad legnagyobb szívtipróját, Hastings grófját mindig is tervezték még szerepeltetni. Ám az már az elejétől köztudott volt, hogy a második évad egy másik Bridgerton-testvér körül forog majd, így mellékszereplőként már nem akarta folytatni a forgatást. Már arról is írtunk, mi lett a színész következő projektje a Bridgerton után.

9. Jonathan Bailey eredetileg Hastings grófjának szerepéért indult

Jonathan Bailey leginkább a szexi főszereplő szeretett volna lenni, ám amikor a meghallgatáson beszélgetett a készítőkkel, azok egyből inkább Anthony Bridgertont látták benne. Így sem járt rosszul, hiszen ő lesz a második évad sztárja.


Nyitókép: Netflix