Diána az emberek között egy csokor rózsával

Újra előkerült ez az édes anekdota Diána hercegné egyik fotózásáról

Diána hercegné kétségkívül a királyi család egyik legnépszerűbb tagja volt, akit a „nép hercegnőjeként" emlegettek, és akit ikonikus stílusa és a királyi szabálykönyvek felrúgása miatt úttörőnek tartottak.És bár a néhai walesi hercegné 1997-ben tragikus hirtelenséggel elhunyt, még mindig ő a család egyik legtöbbet emlegetett tagja, fiai pedig gondoskodnak arról, hogy öröksége tovább éljen.

A legtöbben azonban kedvességéről és emberi mivoltára való törekvéséről emlékeznek rá: még a kesztyű viselésének királyi protokolljáról is lemondott, hogy közvetlen kapcsolatba léphessen a vele találkozó emberekkel. Később lemondott a kalapok viseléséről is, mivel híres mondása szerint „kalapban nem lehet megölelni egy gyereket".

A Netflix A korona című sorozatának utolsó évadában több anekdota is felszínre került a néhai walesi hercegné kapcsán, és az egyik jól bizonyítja, hogy valóban ő volt a nép hercegnője.

Diana kezet fog valakivel a t\u00f6megb\u0151l Kanad\u00e1ban, 1986

Fotó: Getty Images

A szóban forgó anekdota David Bailey királyi fotóstól származik, aki a Jonathan Ross Show-ban jelent meg, hogy népszerűsítse Look Again című könyvét. Miközben a karrierjéről mesélt, Bailey egy Diánával történt incidenst is felemlegetett.

A fotós felidézett egy Diána hercegnével készült fotózást, és elmesélte, hogy az egyik kameraasszisztense a fejére ejtett egy világító esernyőt.

Az egyik asszisztensem a fejére ejtett egy esernyőt. Amikor távozott, azt kérdezte: »Melyik asszisztens ejtette a fejemre az esernyőt?«. Én rámutattam az illetőre.

− magyarázta.

Bailey szerint Diána hercegné „nagyon kedves" volt a dologgal kapcsolatban.

Odament hozzá, és azt mondta: »Ne aggódj, csak egy baleset volt«.

Forrás: Marie Claire UK

Nyitókép: Getty Images