Dohányozni tilos tábla egy tengerparton

Dohányzási tilalom lépett érvénybe a magyarok egyik kedvenc üdülőhelyén

2023 nyara előtt Mallorca, Ibiza és Menorca számos strandján dohányzási tilalom lépett érvénybe – figyelmeztetik a nyaralás előtt állókat. A kampány célja az egészségjavítás mellett a szemetelés problémájának megoldása.


Azokat, akik a spanyol Baleár-szigetekre terveznek idén nyáron utazni figyelmeztetik a „füstmentes övezetek” számának növekedésére, mely az egészségügyi előírások javítását és a homokba dobott cigarettacsikkek problémájának megoldását célzó nagyszabású kezdeményezés – írja az Independent.

A „füstmentes strandok, egészséges strandok” néven futó kampányhoz öt ibizai és négy mallorcai strand csatlakozott. Így a tilalom összesen huszonnyolc strandra vonatkozik. A kezdeményezés 2019-ben indult, de ekkor még csak két strand volt érintett.

Füstmentes ibizai strandok:

Playa de Santa Eulalia del Río és a Playa de Talamanca.

Füstmentes mallocai strandok:

Sant Joan, Sa Platgeta, Santa Ponsa, Cala Estància, Cala Sant Vicenç és Caló des Moro.

A tilalomban résztvevő strandok nagyméretű táblákat helyeztek ki, amiken QR-kódokat is használnak a kampány népszerűsítésére.

Cal\u00f3 des Moro strandja Mallorc\u00e1n.

Shutterstock

Jó hír, hogy a rágyújtókat nem bírságolják meg, de a kampány terjesztői remélik, hogy hatnak az emberek felelősségérzetére.

Tavaly a Barcelonában bevezetett hasonló program keretében harminceurós büntetést szabtak ki a szabályszegőkre.

Nyitókép: Shutterstock