II. Erzsébet királynő

Azon nevet a világ, mit mondott Erzsébet királynő a palota főztjére

A királyi család messze a világ legtöbbet emlegetett közössége, hétköznapjaikba pedig mindenki szeret egy kicsit belelátni. Ezúttal a királynő érdekes megszólalása keltette fel az emberek figyelmét, melyben a palotában felszolgált ebédek minőségét éles nyelvvel kritizálta.


A palotabéli étkezéseknek rengeteg apró részletére fényderült már az elmúlt években. Az etikett és az illem is egy előtérben lévő téma, viszont a családtagok apró szokásai és hóbortjai talán a legérdekesebbek. II. Erzsébet királynő például minden nap bizonyos mennyiségű és fajtájú alkoholos italokat fogyaszt, valamint torta mindig szerepel az aktuális menüben. Korábban arról is írtunk, mi az a két étel, amit a királynő kitiltott otthonából.

Ezúttal szintén egy étkezéssel kapcsolatos idézet vált közbeszéd tárgyává, pontosabban amikor őfelsége egy kicsit humorosan, mégis becsmérlően nyilatkozott a Buckingham-palota ételeiről, ezzel együtt pedig szakácsok munkájáról.

A Royal Servants című dokumentumfilmben Paul Kidd — a palota egykori komornyikja — elevenítette fel azt a régi emlékét, amikor először szolgált fel ebédet a királynőnek.

„Amikor életemben először szolgáltam fel ebédet a királynőnek, ő felvette az étlapot, és megkérdezte, mit kap majd. Olvasta az étlapot, a szemüvege rajta volt, rám nézett gyönyörű mosollyal és azt mondta, szerinte a kutyákat jobban megetetik”

— olvashatjuk a Marie Claire cikkében.