Finnország fővárosa, Helsinki

4 európai ország, ha elbújnál a világ zaja elől

Ezeken a helyeken nem lesznek tömött strandok, múzeumok vagy hangos fesztiválok.


Nem mindenki szereti a nyüzsgő nagyvárosokat, ahol minden sarkon más turistába ütközni. Van, aki kifejezetten arra vágyik, hogy egyedül vagy egy úti társsal, de más utazóktól mentes helyre mehessen. A Drive magazin által összegyűjtött, alábbi négy országot nekik ajánljuk:

1. Finnország

Finnorsz\u00e1g egyetlen term\u00e9szetes UNESCO-vil\u00e1g\u00f6r\u00f6ks\u00e9gi helysz\u00edne, a Kvarken-szigetcsoport

Fotó: Unsplash

Az északi országban rengeteg lehetőség van a kirándulásra, a főváros, Helsinki utcái pedig biztonságosak és csendesek, mondja több Reddit-felhasználó is. Hozzáteszik, a finnek kifejezetten szeretik a „privát szférát”, és bár

„valójában rendkívül kedves és vendégszerető emberek, de békén hagynak, ha nem kezdeményezel velük beszélgetést.”

2. Izland

Seljalandsfoss-v\u00edzes\u00e9s Izlandon

Fotó: Unsplash

A gyönyörű tájakkal magában foglaló Izland nem véletlenül az introvertáltak, valamint a túrázók és a természetkedvelők egyik kedvenc helye. Aki a sarki fényeket is látni szeretné, annak szeptember környékén érdemes meglátogatnia az országot.

A lakosok ráadásul rendkívül barátságosak, és Reykjavíkból számos egynapos kirándulás is indul, amivel sok pénz takaríthatnak meg az egyedül utazók.

3. Skócia

A sk\u00f3ciai Anstruther telep\u00fcl\u00e9s

Fotó: Unsplash

Vadregényes tájak, középkori kastélyok és történelmi városok várják a Skóciába utazókat. A Reddit-felhasználók szerint a Skót-felföld és a Külső-Hebridák a legjobb választás, ha mindenkitől távol szeretnénk lenni. Bár esős időjárás jellemzi, de az egyik felhasználó szerint pont ez adja az ország báját:

„Az esős idő nagyszerű körülmény az olvasáshoz és az alváshoz, de a friss, esős levegő egyben élénkítő is, ha a szabadban járunk.”

4. Svájc

Melchsee-Frutt hegyi \u00fcd\u00fcl\u0151falu Sv\u00e1jcban

Fotó: Unsplash

„Senki sem fog veled beszélgetni, nincs sok bulizás a környéken, és a zaj sem zavar meg. A világ legszebb országa. Elég csak vonatra ülnöd, kinézni az ablakon a lélegzetelállító tájra, és máris máshol jársz”

– írja az egyik Reddit-felhasználó.

A magaslatokban és kristálytiszta vizű tavakban bővelkedő Svájc tökéletes az elvonulásra, ahol nagyokat túrázhatunk, például a Via Alpinén, a Pilátus-hegyen és a 170 km hosszú Tour du Mont Blanc túraútvonalon.

Nyitókép: Unsplash