Két ember utazást szervez egy térképpel

Szakértők szerint ezek a legnépszerűbb, fenntartható úti célok 2022-ben​

A Környezetvédelmi világnap alkalmából az egyik legnépszerűbb szállásszolgáltató összegyűjtötte azokat a gyakran látogatott lokációkat, ahol a legtöbb erőfeszítést teszik a fenntarthatóság megteremtéséért. Nyaralásszervezéshez érdemes vetni rájuk egy pillantást.


A Booking.com a jeles alkalom fontosságára akarta felhívnia figyelmet, valamint arra, hogy az emberek törekedjenek olyan utazások tervezésére, melyekkel kevésbé pusztítják a Föld ökoszisztémáját. Az általuk összeállított listán olyan városok szerepelnek, ahol a legnagyobb arányban találhatók fenntartható szálláshelyek az adatbázisuk alapján.

Milyen városok kerültek ebbe a csoportba?

Többek között Stockholm, Arusha, Merzouga, Puerto Iguazú, valamint a Fülöp-szigeteki Boracay is szerepel a helyszínek között, valamint kolumbiai, holland és indiai városok is az élmezőnybe kerültek. A Travel Daily Media Group cikkében az összes ilyen várost meg lehet találni.

A Booking oldalán egy Travel Sustainable nevű digitális jelvényt is létrehoztak, mellyel azokat a hatásos erőfeszítéseket ismerik el, amiket az ingatlanok tulajdonosai és dolgozói világszerte tesznek a környezetvédelem érdekében.

A Környezetvédelmi világnapot több millióan ünneplik a Föld minden táján, célja pedig, hogy felhívják a figyelmet a tudatosság fontosságára. A mindennapi életben egyre többem figyelnek oda rá, ellenben utazások során legtöbbször elfelejtik a törekvésüket.

Egy korábbi cikkünkben olyan egyszerűen végrehajtható tanácsokat gyűjtöttünk össze, melyek segíthetnek környezettudatos úti célt választani, valamint a fenntartható életmód megőrzésében is világlátás közben.

Nyitókép: Shutterstock