Mílosz szigete

Erre a görög szigetre utazz a tökéletes Instagram-képekért

A homokos strandok, a természetközeli hotelek és az autentikus tavernák győztes hármasával Mílosz szigete mindannyiunkat egyből levenne a lábáról. Alábbi cikkünkben megmutatjuk, miért érdemes felírnunk a bakancslistánk legelejére az apró görög földdarabot.


A Kükládok-szigetcsoport ékkövének neve onnan is ismerős lehet sokunknak, hogy ez volt az a sziget, ahol a világhírű Milói Vénusz márványszobrára egy földműves rábukkant – még 1820-ban.

Az elmúlt időszakban is sokat beszéltek azonban Míloszról, ugyanis a szél és a tenger által megformált, másvilági tájai az Instagram képein keresztül felhasználók milliót varázsolták el.

Napjainkban ennek következtében már közkedvelt turistaparadicsommá változott, ahova minél előbb nekünk is el kell látogatnunk.

Miért érdemes felírni a bakancslistákra?

A vulkanikus közetű sziget többek között olyan természeti jelenségeivel vonzza a turistákat, mint a Kleftiko egykori kalózbarlang csontfehér sziklái vagy a Sikia tengeri barlang, amelynek azúrkék vize maga a kánaán a búvárkodás szerelmeseinek.

Ez is érdekelhet: Le fog esni az állad: ilyen gyönyörű a 4 legolcsóbb mediterrán úti cél

Emellett a finom homokos strandok is csalogatóak: legnépszerűbb a Papafragas és a holdszerű Sarakiniko. Emellett pedig ne feledkezzünk meg a tradicionális csónakházakról is, amelyek megsokszorozzák a hely romantikusságát.

Mílosz kínálja azt a kulturális kapcsolódást, amelyet sok mai utazó keres. Tökéletes választás azok számára, akik egy laza nyaralást keresnek, amelynek középpontjában a kultúra, a strandok, az ételek, a jachtozás és a pihenés áll

– mesélte Mina Agnos utazási tanácsadó és a Travelive alapítója a Travel+Leisure nevű lapnak.

A gasztroélmények és a szigeti túrák különösen népszerűek errefelé, de mivel a szállodai kínálat korlátozott, a korai foglalás kulcsfontosságú

– tette hozzá Agnos.

Nyitókép: Hector John Periquin/Unsplash