Katalin, György és Vilmos

Katalin sajátos módon neveli György herceget leendő királlyá

György herceg július 22-én 10 éves lesz, és szülei − Katalin és Vilmos − azon dolgoznak, hogy normális gyermekkora lehessen, ugyanakkor felkészítsék arra is, hogy egyszer majd a trónra kerül.


Ez egy hatalmas egyensúlyozás. Első kézből szerez tapasztalatot arról, hogy milyen a korona várományosának lenni, és milyen normális fiúnak lenni

−mondja egy palotabeli bennfentes.

György herceg különleges szerepe Károly király májusi koronázásán is megmutatkozott, amikor a koronázási ceremónia alatt nagyapja egyik díszpolgári oldalán szerepelt. Így György lett a legfiatalabb leendő király, aki hivatalos szerepet játszott egy koronázáson. Vilmos és Katalin tisztában voltak azzal, hogy legidősebb gyermekük milyen nyomást érez majd a reflektorfényben, de úgy érezték, hogy készen áll a feladatra.

Otthon azonban György herceg egészen más neveltetést kapott, mint a korábbi trónörökösök, ami nagyrészt annak köszönhető, hogy édesanyja a királyi családon kívül nevelkedett.

Mivel más háttérből származik, nagyra értékeli a családi idő fontosságát

− mondja egy, a királyi családhoz közel álló forrás.

Noha régóta segítségükre van Maria Teresa Turrion Borrallo dadus, Katalin rendszeresen elviszi a gyerekeit az iskolába, és a legtöbb este gondoskodik arról, hogy ő vagy Vilmos otthon legyen, mire hazaérnek.

Az ötfős család gyakran összegyűlik a konyhában, hogy gyerekbarát vacsorákat készítsenek és süteményeket díszítsenek. Imádnak például közösen pizzát készíteni.

Gy\u00f6rgy, Vilmos, Sarolta, Lajos \u00e9s Katalin

Fotó: Max Mumby/Indigo/Getty Images

A walesi hercegnő arról is beszélt, hogy a család szereti a természetet. A Happy Mum, Happy Baby podcast 2020-as interjújában azt mondta, akkor a legboldogabb, amikor „a családommal kint vagyok a természetben, és mindannyian piszkosak vagyunk".

Valaki megkérdezte tőlem a minap, hogy mit szeretnél, hogy a gyerekeid mire emlékezzenek a gyerekkorukról? Például azt, hogy elmentünk kirándulni, és közösen gyújtottunk tábortüzet, majd megpróbáltunk kolbászt sütni, ami nem sikerült, mert túl nedves volt.

Katalin szülei is erősen részt vesznek György herceg és testvérei életében: Carole Middleton rendszeresen elviszi Györgyöt kedvenc édességboltjába, a Mable's Paint Potba, és kirándulásokra édesanyja szülővárosában, Buckleburyben.

Vilmos és Katalin „tudatosan törekedett a normalitás elérésére", mondja egy közeli forrás, hozzátéve, hogy a párnak Erzsébet királynő és Károly herceg kifejezetten engedélyezte, hogy a királyi kötelességek felett a családra koncentráljanak.

A királyi családoknak a generációk során nem volt lehetőségük arra, hogy ezeket az alapokat rendbe tegyék, de nekik sikerült

− mondja egy barátjuk.

Nyitókép: Karwai Tang/WireImage

Forrás: People