György herceg

György hercegnek „főszerepet" szánnak ezen a fényűző esküvőn

György herceg valószínűleg „főszerepet kap” egy előkelő esküvőn ezen a héten.


A szóban forgó esküvő Hugh Grosvenor, Westminster hercegének és Olivia Henson élelmiszeripari vezetőnek az esküvője, amelyet pénteken tartanak a Chesteri katedrálisban − és amelyen mintegy 400 vendéget fogadnak.

Források azt állítják, hogy Vilmos hercegnek valószínűleg „kiemelt szerepe” lesz a szertartáson, valószínűleg jegyszedőként (bár a jelek szerint potenciális tanúként is számításba vették).

Eközben legidősebb fia, György valószínűleg szintén fontos szerepet játszik majd az esküvőn, mivel Hugh − akit a közeli barátok „Huey”-nak becéznek − egyike a 10 éves királyi herceg számos keresztszülőjének.

György korábban már volt pagonyfiú Harry hercegék 2018-as esküvőjén, valamint apja unokatestvérének, Eugenie hercegnőnek és Jack Brooksbanknek 2018-as esküvőjén. Sőt, ő volt a díszpogány Károly király 2023-as koronázási ceremóniáján is.

Bár Vilmos és György várhatóan jelen lesz az esküvőn, Katalin valószínűleg nem lesz ott, mivel folytatja a rákból való felépülését.

Westminster hercegét nemrég a Sunday Times listáján az Egyesült Királyság leggazdagabb 40 év alatti emberének választották, és arról híres, hogy „fél Mayfairt” birtokolja.

Így várhatóan Hugh közelgő esküvője is igen impozáns esemény lesz, állítólag a herceg már 100 ezer virágot ültetett el Chester városában. Emellett a környékbeli utakat két napra le fogják zárni, hogy az esküvői vendégeknek helyet adjanak.
Az, hogy a szertartás helyszínéül a Chesteri Katedrálist választották, jelentős, mivel a Grosvenor család székhelye a városhoz közeli Eaton Hallban található.

A közelgő májusi esküvőjéről Hugh így nyilatkozott a Town&Country-nak :

Hihetetlenül izgatott vagyok. Csak azt is szerettem volna világossá tenni, hogy az emberek milyen hihetetlenül segítőkészek voltak, milyen támogatóak voltak eddig, amiért hihetetlenül hálás vagyok. Mert tisztában vagyok vele, hogy ez nagy dolog lesz a város számára. Számunkra is óriási dolog lesz, úgyhogy nagyon hálásak vagyunk a segítségért.

Forrás: Marie Claire UK

Nyitókép: Getty Images