György herceg

György herceg különleges ajándékot kapott nagyapjától, Károlytól

A legtöbb embernek nehézséget okoz, hogy ajándékot vegyen a legközelebbi és legkedvesebb családtagjainak − de mi van akkor, ha az ember a királyi család tagja?


Ismert, hogy karácsonykor gyakran adnak egymásnak tréfás ajándékokat. Egyik évben a walesi hercegné, Katalin egy Növessz magadnak barátnőt című ajándékot vett Harrynek, míg Sussex hercege egy szlogenes zuhanyzósapkát ajándékozott a néhai királynőnek.

És a kicsik? Nos, úgy tűnik, ők elég jól járnak a felnőttekkel − Harry például 2018-as születésekor egy 8000 font (3,5 millió forint) értékű ritka könyvet vett unokaöccsének, Lajos hercegnek.

Mivel György herceg a nemrég ünnepelte a 10. születésnapját, sokan kíváncsiak voltak arra, hogy milyen ajándékokra számíthat az ifjú királyi családtag.

Kiderült, hogy György a múltban már kapott néhány igen pazar ajándékot.

Gy\u00f6rgy herceg \u00e9s K\u00e1roly kir\u00e1ly

Fotó: Max Mumby/Indigo/Getty Images

Tény, hogy első születésnapjára nagyapja, III. Károly király egy 18 ezer font (8 millió forint) értékű luxus Wendy-házat ajándékozott neki.

Ismerjük, milyenek a hagyományos stílusú gyerek játékházak, de György sajátja egy 3,6 m x 2 m méretű kunyhó, amely egy fatüzelésű kályhát és egy ágyat is tartalmaz.

Károly gloucestershire-i birtokának, Highgrove-nak a kertjében állították fel, hogy György játszhasson benne, amikor meglátogatja, és most, hogy már elég idős, úgy gondolják, hogy kisebb testvéreivel, Saroltával és Lajos herceggel együtt élvezhetik az ajándékot.

A Wendy-házat a Plankbridge készítette, és köszönetképpen a Prince's Trusttól támogatást is kapott.

Az évek során György számos egyedi ajándékot kapott − a Ferenc pápától születése alkalmából kapott díszgömbtől kezdve egy kézzel készített hintalóig, amelyet Barack Obama, az Egyesült Államok korábbi elnöke adott neki, és még egy 23 millió éves cápafogat is kapott Sir David Attenborough-tól.

Micsoda gyűjtemény!

Nyitókép: Getty Images

Forrás: Marie Claire