György walesi herceg, Vilmos walesi herceg, Lajos walesi herceg, Sarolta walesi hercegnő és Katalin walesi hercegné a londoni Buckingham-palota erkélyén 2024. június 15-én a Trooping the Colour esemény alkalmából

Fontos dologban változhat György herceg élete jövőre

Ez csak őt érinti, a testvéreit nem.

A királyi család tagjnainak számos szabályt kell betartaniuk, attól kezdve, hogy a nőknek hogyan kell lemenniük a lépcsőn, egészen addig, hogy a családtagoknak hogyan kell pukedlizniük. Ezek általában a hagyományokon és az etiketten alapulnak.

Vannak azonban olyan előírások, amelyeket a biztonság érdekében tartanak hoznak; a külföldi utazások alkalmával például a királyi családnak tilos bizonyos ételeket fogyasztani, és a rangidős tagok vészhelyzet esetére a vércsoportjuknak megfelelő vérzsákkal utaznak.

A királyi család legfiatalabb tagjaiként György hercegnek, Sarolta hercegnőnek és Lajos hercegnek hamarosan alkalmazkodniuk kell jövőbeli szerepükhöz, és ez a brit trón második várományosa, György számára azt jelenti, hogy meg kell változtatnia utazási szokásait.

Hagyományosan, ugyanis, két trónörökös nem repülhet ugyanazon a repülőgépen annak érdekében, hogy megvédjék az öröklési vonalat, és bár Vilmos herceg és Katalin hercegné hagyományosan együtt tartják az ötfős családot, a Györgyre vonatkozó szigorú utazási tilalom jövőre léphet életbe.

Az A Right Royal Podcast egyik epizódjában a korábban Károly király királyi pilótájaként dolgozó Graham Laurie elmondta, hogy az utazási protokoll várhatóan 2025-ben megváltozik György herceg számára.

12. születésnapján a fiatal királyi családtagnak valószínűleg követnie kell majd a régóta fennálló királyi hagyományt, ami azt jelenti, hogy a családjától külön repülőgépen kell majd utaznia.

Laurie hozzátette, hogy Vilmos hercegnek is eszerint a szabály szerint kellett utaznia, miután 1994-ben 12 éves lett.

„Érdekes módon mind a négyen repültünk: a herceg, a hercegnő, Vilmos herceg és Harry herceg, egészen addig, amíg Vilmos herceg 12 éves nem lett. Ezután külön repülőgépet kellett kapnia, és csak Őfelsége írásos engedélyével repülhettünk mind a négyen együtt, amikor még fiatalok voltak. Amikor Vilmos 12 éves lett, ő rendszerint egy 125-össel repült Northoltból, mi pedig a 146-ossal repültünk ki a másik hárommal.”

Egyelőre nem tudni, Vilmos herceg és Katalin hercegné pontosan ugyanúgy követi-e majd ezt a protokollt, és hogy mindketten a két kisebbik gyermekükkel repülnének-e, míg György külön utazik, vagy valamelyikük csatlakozna hozzá.