Harry, Sussex hercege és Meghan, Sussex hercegnéje a Nigeria Unconquered közösségi alapú jótékonysági szervezet ülőröplabda-mérkőzésen Invictus Games évfordulójának ünneplése részeként a nigériai Abujában, 2024. május 11-én

Nagyot zuhant Harry herceg és Meghan Markle népszerűsége

A szakértők szerint jelentősen csökkent a pár népszerűsége az elmúlt évek során.

Sussex hercege és hercegnéje kétségtelenül a világ két legtöbbet emlegetett embere, különösen mióta a kaliforniai Montecitóba költöztek.

Bár a pár elhagyta az Egyesült Királyságot, és 2020-ban visszalépett királyi szerepköréből, a legutóbbi nigériai Invictus Games-turnéjuktól kezdve Meghan Markle új amerikai Riviera Orchard márkájának elindításáig még mindig többet beszélnek róluk, mint valaha.

A YouGov nemrég végzett közvélemény-kutatásából kiderült, hogy kik a Mountbatten-Windsors család legnépszerűbb és legkevésbé népszerű tagjai, és úgy tűnik, hogy Harry hercegék népszerűsége jelentősen visszaesett.

A felmérés szerint Katalin walesi hercegné a királyi család legnépszerűbb tagja, a megkérdezettek 76%-a pozitívan vélekedik róla. A második helyen Vilmos herceg állt, 73%-os támogatottsággal.

Sussex hercege és hercegnéje azonban a skála másik végén helyezkedett el: Harry herceg 31%-os támogatottságot ért el, Károly király (63%), Edward herceg (54%) és Kamilla királyné (50%) mögött. Markle az utolsó előtti helyen áll 26%-os kedveltségi rangsorral, a rangsort pedig András herceg zárja 6%-kal.

„Ez a történelem legnagyobb népszerűségi zuhanása. Ahhoz, hogy a királynő után az első számú legnépszerűbb királyi családból Harry most éppen András herceg fölé kerül. Ez a zuhanás önszántából történt”

– fogalmazott Hilary Fordwich királyi szakértő az Express-nek néhány nappal ezelőtt.

Szerint ennek oka a házaspár a királyi életből való távozása volt.

A hírek szerint Harryék állandó brit bázist keresnek, Tom Quinn királyi író pedig a Mirrornak arról beszélt, hogy Harry hercegnek hiányzik a régi londoni életének néhány aspektusa, különösen a barátai.

„Elkerülhetetlenül véget ér a mézeshetek időszaka, amikor az Államokban minden új és izgalmas, és Harry rózsaszínű szemüvegen keresztül tekint vissza a múltra. Harry eltökélt szándéka, hogy megtalálja a saját állandó otthonát az Egyesült Királyságban”

– fogalmazott.